Speltips PSG – Manchester City 28/4: Moralisk final

Simon Pålsson Publicerat: 28 april 2021

Champions League-semifinal väntar mellan Paris Saint-Germain och Manchester City onsdagen den 28 april 2021.

Paris Saint-Germain - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är det många som ser den här matchen mellan Paris Saint-Germain och Manchester City som den egentliga, den moraliska, finalen i pågående Champions League-slutspel. I mina ögon är det turneringens två klart bästa lag som gör upp om en finalplats.

Som bekant är det dubbelmöten som gäller och det innebär att den första matchen blir otroligt viktig för att positionera sig inför fortsättningen.

Paris Saint-Germain inleder som hemmalag, men har märkligt nog blivit stor underdog enligt spelbolagen. Anledningen är såklart den något sviktande formen i ligan och det faktum att man har vissa defensiva problem. Kan man ens stå emot Manchester City?

Å andra sidan har jag svårt att se hur Paris Saint-Germain ska lägga sig ner och ge upp redan i den första matchen här. Men den extremt potenta offensiv som man har ska det väl inte ens gå att stoppa PSG över 180 minuter? Nej, Paris Saint-Germain kommer att synas, höras och göra avtryck i den här matchen, och i returen i maj.

Manchester City går starkt, inkasserade årets första titel i helgen mot Tottenham Hotspur i Ligacupfinalen, och kan nu gå stenhårt för att få ett bra resultat mot Paris Saint-Germain. Här kan det mycket väl bli åka av.

Dagens bästa speltips

Om det är någonting som den franska storklubben Paris Saint-Germain har fått vänja sig vid i flera år är det att man saknar viktiga spelare när det väl är dags att spela viktiga matcher. Men den här gången ser det ut som att Paris Saint-Germain kan formera ett klart bättre lag än vad man tidigare har kunnat.

Paris Saint-Germain kommer i för sig till spel utan Juan Bernat, men det är å andra sidan en spelare som man har varit utan under lång tid.

Paris Saint-Germain väntas sätta Marquinhos i startelvan igen, efter att han varit skadad i ett par veckor. Det är en spelare som man absolut måste ha med sig för att kunna rubba Manchester City – tror jag. Rafinha och Abdou Diallo står som tveksamma på förhand för Paris Saint-Germain.

I bortalaget då? Jo, Pep Guardiola har äntligen det allra bästa laget tillgängligt och inte ens några skador på Kevin De Bruyne eller Sergio Aguero finns där för att ställa till det. Det aktualiserar en diskussion om hur man ska formera laget, men klart är i alla fall att det blir ett starkt lag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,61 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,61
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, onsdag 28 april 2021
TV:  tvsex logoviasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: