Speltips RB Leipzig – Istanbul Basaksehir 20/10: CL-vinst

Simon Pålsson Publicerat: 20 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Emil Forsberg i fokus? Ja, troligen får svensken en viktig roll när RB Leipzig letar tre poäng hemma mot Istanbul Basaksehir i Champions League den 20 oktober.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter många månader utan Champions League-fotboll är det så äntligen dags att dra igång det som blivit en lite försenad säsong, men som nu kommer att likna en säsong precis som vilken annan. I det här läget är det alltså inte läge att förändra upplägget mer än nödvändigt.

Det innebära att det är fyra lag i varje grupp, dubbelmöten hemma och borta, samt två lag som tar sig vidare till slutspelsfasen. Det är precis det som den tyska hårdsatsande klubben RB Leipzig har siktet inställt på.

RB Leipzig har i mitt tycke sett starka ut under inledningen på säsongen och tog senast i helgen tre viktiga poäng borta mot Augsburg. Smack, boom och tre poäng efter 0-2 på bortaplan visade att man har hittat formen.

Istanbul Basaksehir har också prickat en ganska ok form, men att vinna mot lag som Kasimpasa och Trabzonspor imponerar kanske inte fullt så mycket. I dessa sammanhang bör det också vara ett lag som lider lite av sin bristande rutin på Champions League-nivå.

Vi rekar och tror på Emil Forsberg

RB Leipzig har plockat in ett par spännande spelare under sommaren, men det är egentligen framför allt spelarna som man har lyckats behålla som är det som gör det här laget så väldigt spännande. Inte minst har vänsterspringaren Angelino stannat kvar, i stället för att återvända till Manchester City.

För svenskt vidkommande är det roligt att se hur Emil Forsberg nu får mer förtroende igen och den svenske stjärnan har varit riktigt bra under säsongsinledningen. I mina ögon stod han för starka prestationer med det svenska landslaget nu också, även om det kanske inte bar hela vägen. Passningen fram till Marcus Berg, den där no look-passningen, får det fortfarande att pirra lite extra.

I hemmalaget kommer man inför den här matchen att sakna Marcel Sabitzer, som inte har spelat någonting under säsongsinledningen. Konrad Laimer har också haft problem, men ska nu närma sig spel igen.

Då är egentligen läget värre i bortalaget, där man har anfallaren Demba Ba som en av sina stjärnor. Där kan vi snacka en spelare som verkligen har passerat sin zenit. Det har väl egentligen Martin Skrtel också, som är given startspelare i mittförsvaret.

Nacer Chadli, Azubuike Okechukwu och Muahmmed Sengezer kommer inte att spela. Det kommer inte heller den tidigare Manchester United-högerbacken Rafael göra. Snacka om ett lag med många välkända nämn.

Allt annat än en bekväm vinst för hemmalaget vore förvånande här.

RB Leipzig -1,5 spelas till 1,72 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -1,5
Odds: 1,72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 20 oktober 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: