Speltips Real Madrid – Liverpool 6/4: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 april 2021

Efter ett långt landslagsuppehåll är Champions League nu äntligen tillbaka med mötet mellan Real Madrid och Liverpool den 6 april 2021.

Real Madrid - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är vi många som har väntat på att få sätta tänderna i det som är den roligaste perioden på hela året i Champions League, när Real Madrid och andra storklubbar ska till att spela den avgörande fasen av slutspelet.

Nu är vi framme i kvartsfinaler och det är flera tungviktsmöten som dukas upp, däribland det mellan Real Madrid och Liverpool, två lag som spelade mot varandra i en omtvistad final (fråga bara Mohamed Salah) för ett antal säsonger sedan.

Båda lagen har tagit markanta steg bakåt sedan dess och i skrivande stund är varken Real Madrid eller Liverpool lika bra som man var där och då. Men vi vet samtidigt att det här är två som har höjden i sig att prestera på en väldigt bra nivå om man bara prickat rätt.

Liverpool såg starka ut mot Arsenal senast och vann med hela 3-0 på bortaplan i det engelska toppmötet. Eller vad vi nu ska kalla det.

Real Madrid vann direkt efter landslagsuppehållet, hemma mot Eibar, och gör nu upp med det sjunkande skeppet Atletico Madrid och rivalen FC Barcelona om att vinna La Liga. Om man avslutar på ett starkt sätt är det inte omöjligt.

Speltips Champions League

Real Madrid har en tung skadelista med sig inför mötena med Liverpool och vore inte så fallet hade jag hållit spanjorerna som klara favoriter mot bakgrund av den säsong som engelsmännen trots allt har haft i år.

Eden Hazard, Daniel Carvajal, Federico Valverde och Sergio Ramos är spelare som kan komma att saknas, och allra främst gäller det såklart mittbacken och lagkaptenen Sergio Ramos, som alltid gör Real Madrid till ett bättre fotbollslag när han är med.

Men å andra sidan har Liverpool haft liknande problem med skador hela säsongen och den startelva som man formerar här är långtifrån den allra bästa som Jürgen Klopp kan tillgå i sina bästa lägen.

Joel Matip, Joe Gomez och Virgil van Dijk är alla borta med skador. Tre mittbackar som alla hade varit bra nog för att starta, tre mittbackar som alla hade gjort Liverpool till ett bättre lag inför mötena i Champions League-kvartsfinalen.

Jordan Henderson, Caoihimin Kelleher och Divock Origi kan inte heller spela här, men det är mer överkomliga tapp får man ta och säga.

Över 2,5 mål spelas till 1,91 gånger smeten hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, tisdag 6 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo