Speltips Rennes – Chelsea 24/11: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2020

Om Rennes ska ha något i slutspelet att göra krävs minst poäng, och gärna vinst, hemma mot Chelsea i Champions League den 24 november 2020.

Rennes - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det är dags att vända blad i gruppspelet i Champions League och under de tre kommande veckorna avsluta den här fasen av turneringen. Det har spelats tre matcher, men tre omgångar återstår innan vi vet vilka lag som tar sig vidare.

Precis som väntat har Chelsea och Sevilla kopplat greppet i sin grupp, efter att båda lagen programenligt slagit FC Krasnodar och Rennes i sina matcher. Som om det inte vore nog med det valde, nåja, FC Krasnodar och Rennes att spela oavgjort i matchen de spelade mot varandra. Ett osmart drag då det gör att båda lagen är en bra bit efter i tabellen nu.

Chelsea – 7 poäng
Sevilla – 7 poäng
Rennes – 1 poäng
FC Krasnodar – 1 poäng

Det gör också att Rennes måste ta poäng eller vinna här för att ha en reell chans att ta sig vidare. Men det kommer att bli tufft.

Min känsla är att fokus rimligen bör ligga på tredjeplatsen, som trots allt innebär slutspelsfas i Europa League och som är ett minst sagt dugligt tröstpris.

Rennes stretar emot hyfsat

Rennes har fortfarande chansen att ta sig vidare från gruppen, eftersom den är så pass jämn, men det behöver alltså komma till ett resultat i den här matchen. Och då ska man klara sig utan Dalberg, som är avstängd efter ett ganska hårt rött kort i den senaste matchen. Då man också spelade mot Chelsea.

Som om det inte vore nog med det har man fyra spelare borta, varav ett par varit otillgängliga under ett längre tag. M’Baye Niang, Faitout Mauassa, Daniele Rugani och Jonas Martin kommer inte att spela den här matchen.

I bortalaget finns vissa förhoppningar om att Kai Havertz ska vara med igen efter att tidigare ha haft corona. Det är såklart en fördel att man nu kan få in en av sina bästa offensiva spelare igen, även om jag har svårt att se att han spelar 90 minuter här. Billy Gilmour och Christian Pulisic ser inte ut att kunna spela.

Det faktum att Thiago Silva vilades i helgen gör att han nästan garanterat spelar den här matchen. Allt annat än goda nyheter för hemmalaget.

3-0 på hemmaplan gör att Chelsea är klar favorit, men nu tänker jag mig en lite mer återhållsam historia den här gången.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till fina 1.78 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: CampoBet
18:55, tisdag 24 november 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: