Speltips Salzburg – Atletico Madrid 9/12: Allt avgörs

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2020

Atletico Madrid får inte förlora den sista matchen mot RB Salzburg i Champions League-gruppspelet den 9 december 2020.

RB Salzburg - Atletico Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det finns oerhört enkla förutsättningar som råder inför den avslutande omgången av stundande gruppspel i Champions League, där många grupper fortfarande lever ända in på mållinjen och där allt ska till att avgöras inför den sista omgången.

I gruppen med RB Salzburg, Atletico Madrid, Bayern München och ryska Lokomotiv Moskva finns det faktiskt öppen strid om alla placeringar i gruppen, sånär som på gruppvinsten. För den ligger redan i händerna på de regerande mästarna, som städat av nästan alla motståndare och bara tappat poäng i en av fem omgångar hittills.

Men om andraplatsen är det öppen strid mellan Atletico Madrid och RB Salzburg. Inför den sista omgången kommer Atletico Madrid att gå vidare till åttondelsfinal om man inte förlorar borta i Österrike, medan RB Salzburgs enda chans att gå vidare är att just vinna.

Om tredjeplatsen finns det också en strid. Lokomotiv Moskva måste ta poäng borta mot redan klara Bayern München för att kunna ta sig förbi RB Salzburg, som då måste förlora mot Atletico Madrid, om det inte är så att ryssarna vinner i Tyskland. Då kan det räcka med att Atletico Madrid tar poäng mot RB Salzburg för att Lokomotiv Moskva ska gå om.

Det finns många olika scenarion, men det vi vet är att Atletico Madrid måste hålla undan och undvika att förlora, samt att RB Salzburg måste ta och vinna för att gå vidare. Det är med andra ord den här matchen som känns avgörande på riktigt.

Atletico Madrid sätter tonen

Det här är också en strid mellan två lag som tar sig an fotbollsmatcher på helt olika vis, med ett Atletico Madrid som vinner med sin starka defensiva organisation, och ett RB Salzburg som försöker skölja över sina motståndare med otroligt många spelare involverade i offensiven.

Rimligen kan det här bli en strid om vilket lag som får sätta tonen på matcherna, men om det är någonting man vet med Atletico Madrid är det att man nästan alltid vinner den striden.

Atletico Madrid har tack och lov tillbaka Luis Suarez här, men man saknar en rad nandra spelare. Renan Lodi, Yannick Carrasco, Sime Vrsaljko, Diego Costa och Manuel Sanchez står utanför laget.

RB Salzburg har inte med sig Youba Diarra, Antoine Bernede eller Ousmane Diakité inför matchen.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,77 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 9 december 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: