Speltips Salzburg – Bayern Munchen 16/2: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 16 februari 2022

Bayern Munchen är stora favoriter när man ställs mot RB Salzburg i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 16 februari 2022 med avspark kl 21:00.

Salzburg – Bayern Munchen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Unga, spännande RB Salzburg har svarat för en stark säsong så här långt. Man toppar den österrikiska ligan med 14 poängs marginal och man har alltså lyckats kvalificera sig för åttondelsfinal i Champions League.

Salzburgs grupp i CL blev som väntat ett riktigt getingbo. Allt avgjordes i den sista omgången där Salzburg besegrade Sevilla med 1-0 och knep därmed andraplatsen efter Lille.

I fredags spelade Salzburg ett toppmöte i ligan där man besegrade Rapid Wien med 2-1 på bortaplan. Detta var den blott andra tävlingsmatchen sedan mitten av december. Så långt har alltså juluppehållet varit i Österrike och Salzburg har därför tvingats hålla igång med träningsmatcher under januari.

FC Bayern toppar tyska Bundesliga med sex poängs marginal och i Champions League var man helt överlägsna i sin grupp. Sex matcher, sex segrar och 22-3 i målskillnad är tunga papper.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En lurig underdog

Bayern Munchen har varit överlägsna i Champions League och för det mesta även i Bundesliga. Men man har åkt på en och annan propp. Senast skedde det i helgen då man i lördags, högst oväntat, föll med 4-2 borta mot Bochum.

Det var med andra ord inget lyckat genrep för FC Bayern inför den här åttondelsfinalen i Champions League. Samtidigt kan vi konstatera att de har gjort ett par liknande plattmatcher tidigare och de har alltid rest sig därefter, som om ingenting hade hänt.

FC Bayern är nu en av huvudfavoriterna att vinna hela Champions League. Inför den här matchen är man förstås också stora favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 1.38 gånger insatsen.

Till RB Salzburgs nackdel hör att man bara har spelat två tävlingsmatcher sedan den 11:e december. Man har visserligen vunnit de matcherna, men risken finns att man saknar den rytm som kontinuerligt matchande ger.

På hemmaplan tror jag ändå att detta unga, frejdiga och orädda Salzburg kan vara en rätt obehaglig motståndare för FC Bayern. Offensivt har de några av Europas främsta talanger i Adeyemi, Sesko, Adamu och Sucic.

Bayern Munchen släppte in fyra mål mot Bochum senast och de har släppt in mål i fyra av sina fem senaste matcher. De är också ett Europas målgladaste lag med ett snitt på 4.32 mål per match i Bundesliga. Mitt spel på den här matchen blir att båda lagen gör mål samt att det görs över 2.5 mål totalt till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 februari 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: