Speltips Salzburg – Bayern Munchen 3/11: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

I slutändan borde Bayern München vinna enkelt borta mot Red Bull Salzburg i Champions League-gruppspelet den 3 november 2020.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Efter 2014 och 2015 när Red Bull Salzburg två gånger om slogs ut av de svenska mästarna Malmö FF i kvalet till Champions League är det uppenbart att klubben har gjort en stor resa och etablerat sig på den här nivån.

Det som tidigare var omöjligt att nå har plötsligt blivit vardagsmatch, och inte minst under förra säsongen visade man att man också har vad som krävs för att gå vidare långt i ett slutspel, även om det den gången handlade om Europa League.

Men det är också uppenbart att steget till de allra bästa är betydligt större än vad man har lyckats ta och förmodligen kommer man aldrig att kunna nå dit. Den här inledningen på gruppspelet i Champions League har varit en smärtsam påminnelse om det, där man bara tagit en poäng på två omgångar, och detta mot ryska Lokomotiv Moskva.

Här gäller man som klar underdog mot de regerande mästarna Bayern München.

Bayern München har två raka vinster – och totalt 13 raka vinster i Champions League totalt sett – och borde vinna enkelt här också. För en dubbelvinst mot österrikarna gör att man redan är klara för åttondelsfinal och kan fokusera på annat under denna täta coronasäsong.

Fördel FC Bayern

RB Salzburg hade nog behövt sitt allra bästa lag för att kunna ta sig an den här matchen med full kraft, men nu står det klart att österrikarna kommer att behöva spela utan ett par potentiella nyckelspelare i den redan tuffa matchen mot Bayern München.

Det rör sig inte minst om Youba Diarra, Antoine Bernede och Ousmana Diakite som inte kommer att kunna spela för hemmalaget. Men det mesta pekar också på att Maximilian Wöber och Patson Daka står utanför matchtruppen inför den här matchen.

I bortalaget är det ett par spelare som är borta, Alphonso Davies och Tanguy Nianzou framförallt, men jag ser ärligt talat inte det som några försvagningar. Niklas Süle har dragit på sig corona och kommer inte att resa med till Österrike.

I helgen vilade man bland annat Robert Lewandowski, så polacken lär vara målsugen i tisdagens match. Jag räknar iskallt med att tyskarna går på knock här.

Bayern München -1,25 (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos bet365.

RB Salzburg - Bayern München

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: