Speltips Sevilla – Chelsea 2/12: Drömmatch

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

Champions League är som bäst när de stora drakarna gör upp. Nu möts Sevilla och Chelsea i en avgörande match den 2 december 2020.

Sevilla - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller. Stödlinjen.


Här är förväntningarna redan på förhand uppskruvade på högre nivåer, med två lag som har placerat sig i ett bra utgångsläge i tabellen, men som nu ska göra upp om vilket lag som egentligen vinner gruppen i Champions League.

Med tio poäng vardera har Sevilla och Chelsea inte bara med all önskvärd tydlighet manifesterat att man är lag som ska dominera sin grupp, och att man är klart bättre än FC Krasnodar och Rennes, men man har framförallt satt sig själva i förarsätet inför slutspelet som väntar under våren.

Om vi ser till gruppen är Chelsea och Sevilla alltså redan klara för slutspelet, och nu handlar det bara om att försöka vinna gruppen. Då lär man slippa att möta lag som Liverpool, Bayern München och Manchester City i nästa steg. I Chelseas fall kan det såklart bara vara tyskarna som är lottningsbara i det sällskapet.

Hur som helst tror jag att man ser på gruppvinsten som en ganska viktig del, och med tanke på att det första mötet mellan lagen slutade oavgjort vet vi precis hur jämnt det kan vara.

Det sprudlar inte

Chelsea har egentligen en ganska okej form och tog senast i helgen en bra poäng mot Tottenham Hotspur i ett tätt Londonderby. På det hela taget är formen relativt bra och man tar vinsterna man bör ta i Premier League.

Men det man fortsatt känner är att Frank Lampard kanske inte fått det här laget att lyfta till nästa nivå, och att det i grunden finns ännu mer att ta av. Det är inget vågat påstående sett till hur truppen faktiskt ser ut.

Lite liknande är det för Sevilla, vars truppbygge såklart inte är på samma nivå, men som har en tradition och historia av att verkligen utmana de stora jättarna, och verkligen göra bra resultat i Europa.

Nu har man samlat ihop tio poäng, gjort jobbet, men fortfarande inte fått säsongsinledningen att lyfta på allvar i La Liga. Det finns mer att ta av, och min magkänsla säger att det här kan bli någon form av islossning till match för båda lagen.

Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 2 december 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: