Speltips Shakhtar Donetsk – Real Madrid 11/10: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2022

I Warszawa tar Shakhtar Donetsk emot de regerande CL-mästarna Real Madrid i den fjärde omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 11 oktober 2022 med avspark kl 21:00.

Shakhtar Donetsk – Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shakhtar Donetsks förutsättningar är förstås väldigt speciella. Sedan Rysslands invasion av Ukraina har de flesta utlandsproffsen lämnat klubben och man spelar numera sina hemmamatcher i Polen.

Trots det har man gjort det väldigt bra som tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna i Champions League. Därtill toppar man den ukrainska ligan efter fem spelade omgångar.

I CL-premiären stod Shakhtar för en dunderskräll då man slog RB Leipzig med hela 4-1 på bortaplan. Därefter var man tillbakatryckta under stora delar av matchen mot Celtic i Warszawa, men kunde ändå få med sig 1-1 från det mötet. Förra veckan stod man för en ny hedersam insats då man bara föll med 2-1 borta mot Real Madrid.

Segermaskinen Real Madrid

Trots alla framgångar i våras har Real Madrid inte visat några tecken på mättnad. De är alltjämt obesegrade den här säsongen och i Champions League har man tagit full pott. Man kan därmed säkra sitt avancemang redan efter den här matchen.

I lördags kunde man vinna Madridderbyt mot Getafe med 1-0 efter ett tidigt hörnmål av Eder Militao. Det var på många sätt en typisk Real Madrid-seger där man gör vad som krävs utan att spelmässigt imponera. Bland andra saknades Benzema och Courtois och ukrainaren Lunin lär få vakta kassen även i den här matchen, vilket han också gjorde mot Shakhtar förra veckan.

Shakhtar Donetsk har varit underdogs i alla sina tre matcher och man har överträffat förväntningarna varje gång. Ser man till förutsättningarna och laget på pappret så borde man inte kunna ta sig vidare från den här gruppen. Man är alltjämt tvåa i tabellen, men ser man till det spelmässiga så tror jag att man får det tufft att behålla den placeringen.

Shakhtar Donetsk ska inte underskattas, men jag tror att segermaskinen Real Madrid är för bra för att bjuda på någonting här. Jag räknar med att gästerna kommer att dominera den här matchen ganska kraftigt samt att man troligen kommer bjudas på lite större ytor än senast. Mitt spel blir Real Madrid -1.25 (asian handicap) till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid -1.25 (asian)
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 11 oktober 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: