Speltips Shakhtar Donetsk – Sheriff 7/12: Inget att förlora

Martin Efvergren Publicerat: 7 december 2021

Shakhtar Donetsk jagar sin första seger då man gästas av Sheriff Tiraspol i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 7 december 2021 med avspark kl 21:00.

Shakhtar Donetsk – Sheriff

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av Champions Leagues gruppspel står det redan klart att det är Real Madrid och Inter som kommer gå vidare från den här gruppen. Det står också klart att Shakhtar Donetsk kommer bli fyra och att Sheriff Tiraspol kommer sluta på tredje plats.

Det har inte blivit någon succé Roberto De Zerbi och hans, till ungefär hälften, brasilianska manskap i denna säsongens Champions League. Efter fem spelade matcher står man på en poäng och chansen att nå en plats i Europa League är obefintlig då man är fem poäng bakom Sheriff.

Succélaget från Moldavien vann det första mötet mot Shakhtar Donetsk med 2-0 hemma och Shakhtar tog sin enda poäng i sin hemmamatch mot Inter. I den ukrainska ligan har man emellertid gjort det bra då man toppar tabellen på samma poäng som Dynamo Kiev. I fredags besegrade man Lviv med hela 6-1, vilket var lagets sjunde raka seger i ligaspelet.

Sheriff Tiraspol har mattats något mot slutet av det här gruppspelet men man har en bragdartad höst bakom sig. Pricken över i:et var då förstås segern mot Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Senast föll man dock med 3-0 hemma mot just Real Madrid och dessförinnan blev det förlust med 3-1 i båda mötena mot Inter.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Förutsättningarna är nu sådana att den här matchen inte har någon egentlig betydelse för slutställningen i den här gruppen. Frågan är sedan vad det innebär för den här matchen i fråga om inställning hos de respektive lagen.

Hos spelbolagen står det klart att Shakhtar Donetsk gäller som ganska stora favoriter. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.56 gånger insatsen.

Sheriff har varit underdogs genom hela gruppspelet och därtill även när man kvalade in till den här turneringen. Gång på gång har man sedan överraskat och kanske har man ytterligare en skräll i sig.

Moldaverna leds sedan början av det här året av ukrainaren YuryVernydub. Han har förstås bra koll på Shakhtar Donetsk och det var sannolikt en bidragande orsak till att man kunde vinna det senaste mötet lagen emellan. Vernydub lär vara ytterst motiverad att göra om den bedriften när de nu möts i hans hemland.

Roberto De Zerbi är en offensivt inriktad tränare vars lag oftast spelar med ett stort bollinnehav. På hemmaplan lär de sannolikt dominera matchbilden. Sheriff har nog heller ingenting emot att det blir så då de är giftiga i sitt omställningsspel.

Inget av lagen har något att förlora och jag tror att det kan borga för en relativt öppen matchbild. Shakhtar är nog rättmätiga favoriter men Sheriff har gjort mål i alla CL-matcher utom en mot Real Madrid och kommer säkert kunna skapa en del chanser även i den här matchen. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 7 december 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: