Speltips Shaktar Donetsk – Gladbach 3/11: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Shaktar Donetsk har öppnat gruppspelet på ett lovande vis och hoppas nu plocka en ny trepoängare hemma mot Borussia Mönchengladbach den 3 november 2020.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Det här har varit en spektakulär inledning på Champions League-gruppspelet och man kan inte blunda för det faktum att Shaktar Donetsk varit ett av lagen vars prestationer har stuckit ut som allra mest hittills.

Efter två raka matcher mot europeiska tungviktare, i form av Real Madrid på bortaplan och Inter på hemmaplan, kan man konstatera att Shaktar Donetsk står på fyra poäng och ännu inte inkasserat någon förlust.

Detta trots att Shaktar Donetsk alltså spelat de två svåraste matcherna redan nu, och nu ska spela dubbelmöte med Borussia Mönchengladbach. En vinst för Shaktar Donetsk här skulle göra det svårt för både Inter och Real Madrid att gå vidare från den här gruppen. En dubbelvinst skulle ge fantastiska förutsättningar.

Men motståndet är inte enkelt. Borussia Mönchengladbach har gjort det bra hittills och står på två raka kryss.

Senast mot Real Madrid hade tyskarna en 2-0-ledning som man lyckades trolla bort i slutminuterna, efter horribelt försvarsspel när det behövdes som allra minst. Men mot Shaktar Donetsk har man chans att rätta till det.

Oerhört tätt

I hemmalaget Shaktar Donetsk kommer man till spel utan samma spelare som varit borta ett tag nu. Det rör sig om Maksym Malyshev, Ismaily, Yevhen Konoplyanka och Fernando. Fyra spelare som man hade kunnat tänka sig laborera med om så inte vore fallet. Dentinho, Viktor Kovalenko och Serhii Krytsov är alla osäkra till spel därtill.

I bortalaget ska man ha med sig att Andreas Poulsen och Denis Zakari, som båda är skadade under en längre tid framöver. Laszlo Benes, Mamadou Doucoure och Julio Villalba står som osäkra, men lär inte heller spela.

Så hur formerar lagen sina elvor? Det återstår att se, men det är uppenbart att man kommer prioritera den här matchen högt från båda håll.

Båda lagen göra mål spelas till 1,57 gånger smeten hos bet365.

Shaktar Donetsk - Borussia Mönchengladbach

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: