Speltips Shaktar Donetsk – Real Madrid 19/10: Skadeproblem

Simon Pålsson Publicerat: 19 oktober 2021

Real Madrid har många skador inför den tuffa bortamatchen mot ukrainska Shaktar Donetsk i Champions League den 19 oktober 2021.

Shaktar Donetsk - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Har du också känslan av att du har sett den här matchen innan, att Shaktar Donetsk spelar mot Real Madrid i den finaste av turneringar?

Faktum är att Shaktar Donetsk och Real Madrid för tredje gången sedan säsongen 2015/2016 har hamnat i samma grupp. Det är alltså två lag som har spelat mot varandra gång på gång de senaste åren i Champions League.

Real Madrid vann med 4-0 och 4-3 (på bortaplan) under den första säsongen man spelade mot Shaktar Donetsk. Detta var 2015.

Men förra säsongen var det Shaktar Donetsk som drog det längsta strået både hemma och borta, när Real Madrid spelade på sin träningsanläggning, och då Real Madrid hade enorma problem att hitta sin höga nivå från tidigare år.

Den här säsongen är styrkeförhållandet lite mer tillbaka till det vanliga, med ett Shaktar Donetsk som inte har samma höjd i mina ögon, men ett Real Madrid som har blivit bättre. Däremot är det inte en spansk gigant som skrämmer ögonen ur en. Det tror jag inte heller att Shaktar Donetsk känner.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Många skador i Real Madrid

En stor nackdel för Real Madrid inför den här specifika matchen är att man dessutom har många potentiella nyckelspelare på skadelistan. Det gör att Carlo Ancelotti i mina ögon inte kan formera det starkaste laget.

Eden Hazard, Daniel Carvajal, Gareth Bale, Marcelo och Isco är alla borträknade på förhand. Samtliga har skador som man inte har kunnat få bukt med än.

I övrigt har man osäkerhet kring Eder Militao, Dani Ceballos, Marco Asensio, Eduardo Camavinga och Mariano Diaz. Det är klart att det är tunga spelare som är borta, även om det kanske primärt är bredden som blir sämre i bortalaget.

Shaktar Donetsk har bara Junior Moraes borta, men det är ingen spelare som kunnat spela någonting än i gruppspelet.

Ser vi till resultaten tidigare har Shaktar Donetsk 0-0 mot Inter och därtill en 2-0-förlust mot FC Sheriff, ett lag som också har slagit Real Madrid den här hösten. Nu behöver man poäng hemma mot Real Madrid för att inte tappa mark. I mina ögon borde man ha en ganska hyfsad chans till det.

Real Madrid har inte spelat match sedan den 3 oktober då helgens ligamöte med Athletic Bilbao sköts upp. Det kan vara en nackdel inför mötet med Shaktar Donetsk, som vann mot Zorya med klara 6-1 i helgen.

Shaktar Donetsk +1,25 (asian handicap) spelas till 1.70 gånger insatsen hos Mr Green. Då får vi halva insatsen tillbaka om Shaktar Donetsk förlorar med uddamålet. Andra halvan genererar en trevlig vinst.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Shaktar Donetsk +1,25 (asian handicap)
Odds: 1.70
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:00, tisdag 19 oktober 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: