Speltips Sheriff Tiraspol – Shaktar Donetsk 15/9: Tätt möte

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2021

FC Sheriff Tiraspol spelar sin allra första match någonsin i Champions League när Shaktar Donetsk kommer på besök den 15 september 2021.

Sheriff Tiraspol - Shaktar Donetsk

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På pappret är det här inte den sexigaste matchen den här onsdagskvällen i Champions League, men för FC Sheriff Tiraspol är det såklart en väldigt stor stund. Det är också en väldigt stor stund för moldavisk fotboll i stort.

Som första lag någonsin från Moldavien ska FC Sheriff Tiraspol nämligen spela i det här Champions League-gruppspelet och för spelarna, klubben, supportrarna, ägaren och många därtill är det en stor händelse. Det är någonting som måste tas i beaktande.

FC Sheriff Tiraspol imponerade enormt under sommarens kvalspel då man slog ut både Dinamo Zagreb och Röda Stjärnan. Precis som Malmö FF tog sig FC Sheriff Tiraspol hela vägen från den första kvalomgången in i gruppspelet. Imponerande på så många vis från moldaverna.

I ligaspelet är FC Sheriff Tiraspol enorma dominanter och nio omgångar in i säsongen har man bara förlorat en match och har därutöver bara vinster. Det går inte att stoppa det här laget där hemma i Moldavien. Dock ska det sägas att man bara har spelat fem av nio matcher, eftersom man i Moldavien har rensat spelschemat för att ge FC Sheriff Tiraspol bästa möjliga kvalförutsättningar under sommaren.

I den första historiska Champions League-matchen möter man rutinerade Shaktar Donetsk, som slog AS Monaco för att nå gruppspelet. Men hör kan man verkligen argumentera för att laget här hemma.

Man har sett starka ut även i ligan, men om vi ser till matcherna mot AS Monaco var jag inte superimponerad. Man hade rent ut sagt tur som tog sig till gruppspelet. Därför är det inte helt omöjligt att även FC Sheriff Tiraspol blir problem för ukrainarna.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skrällchansen lever i premiären

Det vore nog att ljuga att påstå att vi har stenkoll på FC Sheriff Tiraspol, men med sommarens kvalspel till Champions League färskt i minnet tycker jag inte att man ska underskatta det här laget från Moldavien.

Det är ett historiskt lag som nu ska spela gruppspel för första gången och då får man formera ett lag utan sin viktige anfallare Lovro Bizjak, som tvingar in Momo Yansane som ersättare i startelvan.

Tungt att inte kunna ha med sig sin allra starkaste startelva, men i övrigt kan FC Sheriff Tiraspol formera bästa möjliga lag.

Shaktar Donetsk har en helt annan rutin när det kommer till spel i Champions League och har åter en stark elva. Det finns en skada på målvakten Anatolii Trubin som gör att rutinerade Andriy Pyatov väntas stå mellan stolparna. I mina ögon inget supertapp. Det är en spelare som hör hemma i det här gruppspelet också.

FC Sheriff Tiraspol +0,5 spelas till 2.00 gånger insatsen hos Bethard. Jag tror att man kan gneta sig till minst en poäng.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Sheriff Tiraspol +0,5
Odds: 2,00
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18.45, torsdag 15 september 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: