Speltips, specialrekar & dubbel onsdag 17 april: Champions League-kvartsfinaler!

Simon Pålsson Publicerat: 17 april 2019

Manchester City, Tottenham, FC Porto och Liverpool. Det är lagen som gör i onsdagens kvartsfinaler i Champions League. Läs vårt speltips inför 17 april.

Annons:

Returmötena i kvartsfinalerna i Champions League tar vid även på onsdagskvällen och nu återstår att se vilka lag som gör Ajax samt FC Barcelona sällskap i nästa fas av turneringen. Det är Manchester City eller Tottenham samt FC Porto eller Liverpool som kommer att ta sig hela vägen dit.

Det är ingen dålig turnering vi bjuds på den här säsongen heller och i spelväg finns det alltid intressanta saker att sätta tänderna i. Den här dagen är sannerligen inget undantag.

Dagens CL-dubbel onsdag 17 april

21:00, Manchester City – Tottenham, hemmalaget vinna första halvlek (1,70)
21:00, FC Porto – Liverpool, bortalaget vinner (2,10)

Totalt odds: 3,57 gånger pengarna hos Betway

Annons:
  Rygga kupongen hos Betway – få 1000 kronor bonus!

Onsdagens specialspel

Manchester City – Tottenham: Sergio Aguero första målskytt (4,10)

Efter ett par intensiva matcher på tisdagskvällen är det alltså åter dags för kvartsfinaler på onsdagen och här är det hetaste mötet utan tvekan den helengelska kvartsfinalen på Etihad Stadium. Här måste Manchester City vända på sitt 1-0-underläge från den första matchen, nu inför sin egen hemmapublik. Ett tufft utgångsläge.

Men Harry Kane saknas som bekant hos gästerna och det lär göra Tottenham aningen mer defensiva i sin approach. Då laget dessutom har 1-0 att gå på passar det väldigt bra att ligga lågt och gå på kontring. Det är en matchplan som egentligen inte heller behöver ändras om Manchester City skulle göra 1-0. Då är det nämligen kvitterat i dubbelmötet och ingen större anledning till panik.

En som lär bli farlig i matchen är den argentinske anfallaren Sergio Aguero, som ofta är den som gör viktiga mål för Manchester City. Pep Guardiola bör och lär ge argentinaren chansen från start, trots att formen inte är på topp än efter skadebekymmerna. Gabriel Jesus är dock inte tillnärmelsevis lika effektiv i avgörande lägen som sin anfallskollega.

Sergio Aguero att inleda målskyttet i returen spelas till 4,10 gånger såsen hos LeoVegas.

FC Porto – Liverpool: Liverpool vinner och under 2,5 mål (5,00)

Precis som förra året möts alltså FC Porto och Liverpool i slutspelet av Champions League. Efter den första matchen pekar det mesta på att det blir samma, eller åtminstone liknande, slutresultat som den gången. Då vann engelsmännen med totalt 5-0 över 180 minuter och någon spänning bjöds vi egentligen inte på.

Det här året är FC Porto ett aningen starkare lag och på så sätt finns det fler saker som talar för att portugiserna ska kunna göra match av det här. Å andra sidan är Liverpool minst lika bra och har flera saker på plats i laget som talar för att stabiliteten är bättre.

Efter 2-0-vinst på hemmaplan i det första mötet kan Jürgen Klopps lag åka ner till Lissabon med gott självförtroende, is i magen och ingen större press på sina axlar. Här räcker det att bevaka ledningen hela vägen in i mål för att säkra en plats i semifinalerna.

Vi tror å andra sidan att kontringslägena som öppnar sig passar bortalaget strålande och det finns stor risk att någon av alla offensiva spelare ser till att noteras i målprotokollet. Å andra sidan sprattlar det nog inte till mer än så i den här matchen. Ett tidigt mål från bortalaget skulle ta död på hela tillställningen.

Liverpool att vinna och under 2,5 mål i matchen finns till 5,00 gånger såsen hos LeoVegas.

Båda specialspelen är hämtade från LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelen hos LeoVegas – 200% upp till 2000 kronor plus 200 kronor gratisspel!
18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons: