Speltips, specialrekar & dubbel tisdag 16 april: Champions League-kvartsfinaler!

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2019

Juventus, Ajax, Manchester United och FC Barcelona. Vilka tar sig till semifinal? Speltips, specialrekar och en mäktig Champions League-dubbel finns.

Annons:

Efter en inledande vecka med kvartsfinaler i Champions League väntar nu returmötena och på tisdagen har vi två klara favoriter. FC Barcelona ska försvara 1-0 från första mötet medan Juventus har 1-1 att gå på från matchen i Amsterdam.

Kan Manchester United eller Ajax skrälla här? Det återstår att se, men klart är i alla fall att det som väntar på tisdagskvällen mest troligt blir två intressanta tillställningar. Förutsättningarna är på plats för bra underhållning.

21:00 är det hur som helst avspark i båda kvartsfinalerna och nedan följer ett par speltips som är fina att ha med sig inför kvällen.

Dagens CL-dubbel tisdag 16 april

21:00, FC Barcelona – Manchester United, båda lagen göra mål (1,75)
21:00, Juventus – Ajax, båda lagen göra mål (1,85)

Totalt odds: 3,23  gånger pengarna hos Betway

Annons:
  Rygga kupongen hos Betway – få 1000 kronor bonus!

Tisdagens specialspel

FC Barcelona – Manchester United: Marcus Rashford målskytt (4,00)

FC Barcelona vann kontrollerat med 1-0 på bortaplan i det första mötet och Manchester United hade – håll nu i hatten – inte ett enda skott på mål under matchens 90 minuter. Detta trots att laget alltså spelade på hemmaplan. Ett väldigt svag facit att ha med sig inför returen.

Märk väl att Manchester United både mot Juventus och Paris Saint-Germain gjort uppmärksammade, helt sagolika vändningar på bortaplan. Dessutom har Ole Gunnar Solskjaers lag gjort nio av sina tio mål i Champions League den här säsongen på bortaplan. Det vittnar om ett väldigt svagt hemmaspel, men också att det är ett lag som trivs att ligga på kontring.

Den spelare som känns allra farligast framåt är Marcus Rashford, som om han hade fått någon träff på sina frispark i det första mötet hade kunnat göra mål (eller åtminstone träffa mål). Det är förmodligen engelsmannen som får vara tungan på vågen på tisdagskvällen – om det ska kunna gå vägen.

Marcus Rashford målskytt i matchen spelas till 4,00 gånger insatsen hos LeoVegas. Det är trots allt den mest troliga målskytten hos gästerna. Inte minst nu när han väntas vara straffskytt igen. Eller är det fortfarande Paul Pogba som gäller?

Juventus – Ajax: Under 5,5 kort (1,78)

Juventus har med sig 1-1 från det första mötet och med tanke på hur bortamålsregeln fungerar i Champions League innebär det här att det är italienarna som i nuläget är vidare till semifinal. Således är det också Ajax som måste gå för att göra mål på Allianz Arena i Turin.

Cristiano Ronaldo har vaknat till liv på allvar och gjorde målet nere i Amsterdam. Risken är stor att portugisen åter hamnar i blickfånget här. Men Ajax var faktiskt det spelmässigt bättre laget i det första mötet och efter vinsten på Santiago Bernabeu i åttondelsfinalen vågar vi aldrig räkna bort nederländarna.

1-1 gör hur som helst att Ajax tvingas framåt och Juventus, som är stabila bakåt och gärna spelar med ett lågt stående lag i ledning, kommer att göra sitt för att hålla nollan. Det är som bekant allt som krävs för att det här ska bli avancemang.

Vi tror på en förhållandevis intensiv tillställning, men den kan också bli aningen trevande och fastna i perioder av bolltrillande snarare än närkampsspel. Därför behöver det inte bli en explosion i antalet gula kort direkt.

Under 5,5 gula kort spelas till 1,78 gånger insatsen hos LeoVegas.

Båda specialspelen är hämtade från LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelen hos LeoVegas – 200% upp till 2000 kronor plus 200 kronor gratisspel!
18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons: