Speltips Sporting – Ajax 15/9: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2021

I en tuff grupp behöver både Sporting Lissabon och Ajax göra en stark premiärmatch i Champions League den 15 september 2021.

Sporting Lissabon - Ajax

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sporting, Sporting CP eller Sporting Lissabon. Kärt barn har många namn och benämningar, men klart är i alla fall att det nu ska bli roligt att se Sporting CP (som jag ändå kör på till slut) tillbaka i den största av klubblagslagsturneringar.

I egenskap av portugisiska mästare klev Sporting CP rakt in i det här gruppspelet och det är efterlängtat att åter få spela mot de största drakarna ute i Europa.

För många är Sporting CP snarare en talangfabrik än ett lag som kanske ska konkurrera på den här allra högsta nivån, men med det sagt är det intressant att se när man nu är tillbaka. Man har hamnat i en grupp med lag som man faktiskt borde kunna skrälla mot.

Sporting CP ska spela mot Ajax, Besiktas och Borussia Dortmund, tre lag som jag inte tror att det är omöjligt att man vinner mot på hemmaplan. Mot Ajax och Besiktas bör man också ha ett bra slagläge på bortaplan.

Samtidigt har Sporting CP inte den rutin som kan bli värdefull och frågan är om inte Ajax har lite mer av det som gör att man förmodligen kan ta poäng i den här matchen.

Odds på krysset

Sporting CP har en viss Sebastian Coates borta med avstängning i den här matchen och det tycker jag personligen är ett tapp för det här laget.

Det som gör det lite svårt att veta hur man ska formera startelvan i den här matchen är faktiskt skadeläget i övrigt, eftersom det finns flera spelare som är osäkra kort på förhand. Pote, Goncalo Inacio och Tiago Tomas kommer att behöva testas sent, men Pote ser ut att vara borta och det är ett tungt tapp för de regerande portugisiska mästarna.

André Onana är fortfarande avstängd för Ajax och det gör att Mark Stekelenburg, såklart, spelar mellan stolparna. Det finns heller ingen Sean Klaiber i laget och Mohammed Kudus är tveksam, men testas sent.

Det är inte helt enkelt att veta vad vi ska vänta oss av den den här matchen, men känslan är att båda lagen behöver en vinst. Jag tror däremot på en tät tillställning.

X (oavgjort) spelas till 3.55 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3.55
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 september 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: