Speltips Sporting – Manchester City 15/2: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 15 februari 2022

Manchester City är klara favoriter när man gästar Sporting Lissabon i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 15 februari 2022 med avspark kl 21:00.

Sporting – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande portugisiska mästarna Sporting Lissabon har fortsatt att leverera på en hög nivå även den här säsongen. Visserligen ligger man ”bara” på andra plats i Primeira Liga med sex poäng upp till Porto, men i Champions League har man verkligen bevisat sig.

Det var väldigt jämnt mellan Sporting och Dortmund i gruppspelet, men det var alltså de förstnämnda som drog det längsta strået. Ajax gick rent i den här gruppen och tog 18 poäng medan Sporting och Dortmund stannade på 9 poäng var.

De regerande engelska mästarna Manchester City har definitivt fortsatt att leverera på en hög nivå och ser nu ännu starkare ut än förra säsongen. Man toppar Premier League med nio poängs marginal och i Champions League vann man sin grupp före PSG.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man City håller tätt

Ser vi till Sportings ekonomiska resurser är de senaste årens resultat väldigt imponerande. Ruben Amorim har gjort ett fantastiskt jobb med en trupp som är en av de minst namnkunniga och dyra av alla lag som kvalificerat sig för Champions Leagues åttondelsfinaler.

Frågan är nu hur väl detta Sporting står sig mot världens förmodligen bästa lag just nu. Manchester City gäller nu som favoriter att vinna Champions League där FC Bayern anses vara den främsta utmanaren.

Inför den här första matchen i detta dubbelmöte gäller Man City som klara favoriter. Ett rakt spel på bortalaget ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Sporting är ett gediget och välorganiserat lag och de har bara släppt in 15 mål på 22 matcher i ligaspelet. Samtidigt har de ”bara” gjort 43 mål framåt, vilket kan jämföras med Porto som gjort 57. Man kommer från en seriefinal mot just Porto som slutade 2-2. Dessförinnan hade man tagit fyra raka segrar. I Champions League hade man ganska stora problem i båda mötena mot Ajax.

Den här typen av cupmatcher brukar kunna bli något trevande inledningsvis. Mycket talar för att Sporting kommer ha stor respekt för sitt motstånd som, i vanlig ordning, lär komma att dominera matchbilden.

Det vore förstås en oerhörd sensation om Sporting skulle bräcka ett formstarkt och till synes oövervinnerligt Manchester City. De sistnämnda har bara släppt in 14 mål på 25 matcher i Premier League och de bör ha goda chanser att hålla tätt bakåt här. Mitt spel blir därför att Manchester City vinner och håller nollan till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & håller nollan
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 15 februari 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: