Speltips Young Boys – Atalanta 23/11: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 23 november 2021

Ett formsvagt Young Boys tar emot Atalanta i den näst sista gruppspelsmatchen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 23 november 2021 med avspark kl 21.00.

Young Boys – Atalanta

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fyra spelade omgångar toppar Manchester United och Villareal Champions Leagues grupp F då båda lagen, i skrivande stund, har tagit sju poäng. Två poäng efter jagar Atalanta medan Young Boys är sist i gruppen med sina tre poäng. Villareal och Manchester United spelar före den här matchen med matchstart kl 18.45.

Young Boys är alltså fyra poäng efter toppduon med sex poäng kvar att spela om. Läget är således inte hopplöst men lagets vikande formkurva talar inte direkt till deras fördel. Nu har man emellertid haft ett längre uppehåll bakom sig vilket kan ha gjort gott.

På de senaste sju matcherna, inklusive två Champions League-matcher, har Young Boys bara vunnit en match. De spelade inte någon ligamatch den gångna helgen utan senaste matchen var före landslagsuppehållet. Då spelade man 1-1 borta mot Grasshoppers.

I Champions League inledde man gruppspelet starkt då man besegrade Manchester United hemma med 2-1. Därefter har det dock blivit tre raka förluster. När man senast mötte Atalanta föll man med 1-0 i Bergamo och sedan har man torskat två raka möten mot Villareal.

Atalanta har ett mer fördelaktigt utgångsläge i gruppen men det kunde ha varit än bättre. Senast tappade man en 2-1-ledning till 2-2 på tilläggstid hemma mot Manchester United efter att Ronaldo återigen slagit till. I mötet mot Man United på bortaplan dessförinnan tappade man en 2-0-ledning till förlust med 3-2.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta är det bättre laget

Atalanta har svarat inte varit lika sprudlande målglada och underhållande den här säsongen som vi har vant oss vid, men de har heller inte varit dåliga. I lördags var man dock åter på det gamla goda spåret då man besegrade Spezia hemma med 5-2. Ett resultat som gör att man är med i toppskiktet av Serie A efter 13 omgångar.

Efter de tunga poängtappen mot Manchester United i Champions League har man emellertid repat mod. Man kommer till det här mötet med sex raka matcher utan förlust och man lär vara revanschsugna.

Jag syftar då på att man bara fick med sig en poäng från de två mötena mot Man United som mycket väl kunde ha gett dem sex poäng. I relation till Young Boys är det samtidigt schweizarna som har revansch i sikte efter 1-0-förlusten i Bergamo.

Young Boys har nu haft uppehåll sedan den 6:e november och frågan är om det gynnar dem eller inte. Deras trend var vikande då man bara hade tagit en poäng på de fyra senaste matcherna. På så vis kan uppehållet varit gynnsamt men samtidigt kan det innebära att man är något ringrostiga från start i den här matchen.

Young Boys är på pappret det sämsta laget i den här gruppen och bortsett från segern i premiären mot Man United har inte riktigt räckt till. Atalanta borde ha fått bättre utdelning och jag tror att man kommer visa att man är det bättre laget här.

Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Atalanta vinner till 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta vinner
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 23 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: