Speltips Zenit – Chelsea 8/12: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 8 december 2021

Zenit St. Petersburg tar emot ett Chelsea som spelar för gruppsegern i den sista rundan av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 8 december 2021 med avspark kl 18:45.

Zenit – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med en match kvar att spela av gruppspelet i Champions League toppar Chelsea gruppen på samma poäng som Juventus. Tredjeplacerade Zenit St. Petersburg är åtta poäng efter de två topplagen och tre poäng före Malmö FF. Ryssarna har dock fördel i inbördes möten mot MFF vilket gör att det redan står klart att de slutar trea i gruppen.

Det hade dock kunnat se annorlunda ut om inte Zenit fått en diskutabel straff på tilläggstid i den senaste omgången borta mot Malmö. Rakitskiy slog in straffen som innebar 1-1 samt att MFF slutar sist i gruppen.

Zenit har spelat relativt jämnt i tidigare mötena med Juventus och Chelsea men det har inte blivit någon poäng i de matcherna. När man senast mötte Chelsea på Stamford Bridge föll man med 1-0.

Chelsea kommer från en ligaomgång där man tappade sin serieledning i Premier League. Detta då man förlorade med 3-2 i Londonderbyt mot West Ham. Därmed bröts Chelseas svit på tolv raka matcher utan förlust.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelseas formdipp

Chelsea har sett väldigt starka ut under hela hösten men en liten formdipp har gått att skönja de senaste tre matcherna. Man hade då kryssat mot Manchester United och vunnit knappt och eventuellt något oförtjänt mot Watford innan förlusten mot West Ham kom.

Dessförinnan spände man musklerna rejält då man körde över Juventus med 4-0. Den segern gör att man har fördel i inbördes mot italienarna och kommer därmed vinna gruppen om man slutar på samma poäng.

Spelschemat är nu tätt för Chelseas del och man har en ny match i Premier League på lördag. Frågan är nu högt Thomas Tuchel prioriterar den här matchen. Då man sett något slitna ut på sistone kan det nog komma att roteras en del i startelvan.

Sedan krysset mot Malmö har Zenit spelat två ligamatcher där man vunnit mot CSKA Moskva samt spelat 2-2 mot hemma mot Rostov. Man leder fortsatt den ryska ligan med två poäng ner till Dinamo Moskva.

Chelsea gäller som favoriter inför den här matchen då ett spel på bortalaget ger omkring 1.54 gånger insatsen. Med tanke på den vikande formen, det täta matchandet samt att man redan är klara för avancemang skulle jag dock inte ta gift på att man vinner den här matchen.

Tuchels manskap har varit väldigt solida bakåt så här långt, men nu har man släppt in sex mål på de tre senaste matcherna. Zenit har inget att förlora på att satsa offensivt i den här matchen och jag tror att det kan bli en ganska öppen matchbild. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.88 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.88
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:45, onsdag 8 december 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: