Speltips AEK Larnaca – West Ham 9/3: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 9 mars 2023

West Ham ställs mot cypriotiska AEK Larnaca i åttondelsfinalen av Conference League under torsdagen.

AEK Larnaca - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi har kommit ungefär två tredjedelar in på Premier League-säsongen och West Ham har fortfarande inte lyckats resa sig ur bottenstriden, som många trodde. Nu vänder de i alla fall återigen blickarna mot Europa där AEK Larnaca väntar i en åttondelsfinal som de borde kunna lösa utan större problem.

Även när West Ham öppnade säsongen på ett horribelt sätt så var det nog få som trodde att de inte skulle ha studsat tillbaka vid det här skedet av säsongen. Med tanke på de pengar som spenderades i transferfönstret och de spelare som David Moyes har att tillgå så borde de verkligen inte ha så stora problem som de trots allt fortfarande har.

Efter några upplyftande resultat i februari så togs de snabbt ned på jorden igen av Brighton efter månadsskiftet. De blev överkörda av fiskmåsarna och fick återvända hem med 0-4 i baken – det visar att de fortfarande inte är i närheten av fjolårsformen, även om Brighton är ett fantastiskt lag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har sett bättre ut i Europa

Ute i Europa så har det dock sett helt annorlunda ut för Londonklubben. Gruppspelet i Conference League löste de galant utan att tappa ett enda poäng, även om det såg lite skakigt ut vissa matcher. Över två matcher så är det därmed svårt att se dem åka ut mot ett cypriotiskt lag, även om de får stämplas som en krisklubb hemma i England.

AEK Larnaca slutade i sin tur grupptrea bakom Fenerbahce och Rennes i Europa League och lyckades med nöd och näppe slå ut ukrainska Dnipro-1 i Conference Leagues utslagsrunda. Även om de återigen har en fin säsong i den inhemska ligan, där de ligger två poäng bakom ligaledarna APOEL Nicosia i säsongens slutskede, så håller klubbar från Cypern generellt sett inte en särskilt hög nivå.

De lär i alla fall behandla dubbelmötet mot West Ham som en final och lär ge allt för att ha en chans att avancera, men ifall nu West Ham inte faller på eget grepp så ska det inte räcka till. Med David Moyes jobb på spel så lär West Ham inte heller ta några chanser här.

För 1.66 hos Lucky Sports så tycker jag ändå att det är rätt bra odds för den raka tvåan här. Det är trots allt en av turneringsfavoriterna som möter en av de sämsta kvarvarande lagen i turneringen.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, torsdag 9 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo