Speltips AIK – Vorskla Poltava 27/7: Retur på Friends

Axel Sjödin Publicerat: 27 juli 2022

AIK ligger under inför returen mot ukrainska Vorskla och behöver vända på dubbelmötet hemma på Friends.

AIK - Vorskla Poltava

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna inför “bortamötet” var väldigt fina då Vorskla fick spela sin hemmamatch uppe i Stockholm på Tele2 på grund av det rådande läget i Ukraina. AIK borde ha en fördel på konstgräset som de är vana att spela på, men de lyckades trots allt inte att få med sig ett resultat och förlorade istället med 2-3 efter att matchen avgjorts genom ett drömmål i mitten av andra halvlek.

Nu väntar i alla fall returen en bit bort på Friends där AIK är klara favoriter att åtminstone kvittera dubbelmötet. Formen för AIK:s del känns dock inte lika het som den gjorde tidigare på säsongen, men de har trots allt vunnit deras två senaste matcher i allsvenskan samtidigt som John Guidetti har kommit in i truppen och stod för sitt första mål i helgen mot Värnamo.

Guidetti var inte med senast mot Vorskla, men borde rimligtvis vara med nu i den avgörande returen. AIK har inga marginaler och måste vinna för att ha en chans att avancera. Även om Mjällby sensationellt bröt AIK:s fina hemmasvit för några omgångar sedan så är de fortsatt väldigt starka på hemmaplan.

Gnagets rutinerade trupp borde dessutom passa perfekt i dessa cupscenarion där mängder av spelare har erfarenhet från spel ute i Europa.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK får förlita sig på sitt starka hemmafacit

Ingenting är sig likt för ukrainska Vorskla med tanke på kriget såklart, och de har egentligen inte spelat några tävlingsmatcher sedan i februari. De har bara fått in två vänskapsmatcher inför dubbelmötet mot AIK och Stockholmsklubben bör rimligtvis ha ett bättre matchtempo i kroppen.

Det första mötet var dock väldigt jämnt spelmässigt och startade i en väldigt tempo med fyra mål i första halvlek och många fina avslut. Bilal Hussein stod för framspelningen till Nicolás Stefanelli i AIK:s första mål och efter att ha varit avstängd i helgens allsvenska match mot Värnamo så är Hussein tillbaka i Conference League-kvalet på onsdag igen.

Östeuropeiska klubbar är ofta kluriga att möta och AIK är på inget sätt överlägsna motståndet här. Men hemma på Friends med publiken i ryggen så har de ett ruskigt facit och därmed spelar vi också på att AIK avancerar för 1.80 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK avancerar
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: