Speltips Apoel – Djurgården 23/8: Kval till Conference League

Martin Efvergren Publicerat: 23 augusti 2022

Djurgården har 3-0 att gå på inför returen mot cypriotiska Apoel Nicosia i kvalet till Conference League. Matchen spelas tisdagen den 23 augusti 2022 med avspark kl 18:00.

Apoel – Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Apoel FC slutade på tredje plats i den cypriotiska ligan förra säsongen. Den här säsongen har ännu inte startat då premiäromgången sker kommande helg.

Apoels säsong så här långt har således enbart handlat om kvalspel till Conference League. På vägen fram till den här sista rundan innan gruppspelet har man då slagit ut Botev Plovdiv från Bulgarien samt Kyzyl-Zhar från Kazakstan.

I den tredje omgången ställdes man emellertid på tuffare prov mot ett heltänt Djurgården på ett kokande Tele2 Arena. Hemmalaget tog direkt initiativet där Edvardsens drömmål från halva plan satte tonen direkt. Det slutade alltså 3-0 till DIF som nu har ett drömläge att ta en plats i Conference Leagues gruppspel.

Apoel sätter full fart framåt

Djurgården har imponerat i det här kvalspelet på ett sätt som det var längesedan vi såg ett svenskt lag göra på europeisk nivå. Man har vunnit samtliga sina fem matcher mot Rijeka, Sepsi och Apoel och kommer nu till det här mötet med 12 segrar och tre kryss på sina 15 senaste matcher.

Det som skiljer Apoel och Djurgården åt är det faktum att de sistnämnda är mitt i pågående seriespel och således har mindre tid för återhämtning. I lördags spelade Djurgården en tuff bortamatch mot Varberg där man till slut kunde rädda poäng efter en sen 2-2-kvittering.

Tre dagar senare väntar nu det här returmötet på Cypern och Djurgården ska nog vara glada att man har 3-0 med sig. Åtminstone att döma av insatsen i Varberg senast.

Samtidigt har firma Lagerlöf/Bergstrands manskap visat på en oerhörd styrka även på bortaplan i Europaspelet. Man har slagit Rijeka med 2-1 i Kroatien och man har slagit Sepsi med 3-1 i Rumänien. De erfarenheterna samt lagets trygga grundspel borgar för att man kommer att lösa den här uppgiften.

Det lär bli tuffare än på Tele2 Arena senast där Djurgården gjorde det väldigt bra. Men Apoel visade också kvaliteter och de lär sätta full fart framåt från start här. Det bör också kunna innebära fina omställningslägen för Djurgården och jag tror på en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till fina 1.87 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, tisdag 23 augusti 2022
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: