Speltips AZ Alkmaar – West Ham 18/5: Finalen i sikte

Axel Sjödin Publicerat: 18 maj 2023

AZ Alkmaar har en tuff uppgift framför sig då de behöver vända ett underläge hemma mot West Ham för att avancera i Conference League.

AZ Alkmaar - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Holländarna var de som tog ledningen i London och såg länge ut att gå mot ett bra resultat, men inom loppet av några minuter i mitten av andra halvlek hade West Ham vänt på steken. The Hammers vann välförtjänt matchen med 2-1 och har med sig en svag ledning inför returen i Alkmaar.

AZ lyckades komma tillbaka från ett underläge senast då de lyckades vända 0-2 mot Anderlecht för att sedan ta sig vidare på straffar. West Ham får dock ses som numret större än belgarna, men AZ har i alla fall vunnit samtliga hemmamatcher i turneringen hittills, vilket inkluderar en åttondelsfinal mot Lazio.

De har dock lite delat fokus då de fortsatt bara är två poäng bakom Ajax på tredje plats i Eredivisie, vilket hade inneburit spel i Europa League nästa säsong. Tränare Pascal Jansen mönstrade i stort sett samma elva mot bottenlaget Emmen i helgen som den som startade mot West Ham i förra veckan, vilket gör att få spelare har fått vila.

Då AZ ledde med 5-0 i halvtid kunde de emellertid göra fyra tidiga byten i den andra halvleken, men David Moyes roterade i sin tur en drös spelare från startelvan och där har Londonklubben en liten fördel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham kan fokusera fullt ut på Conference League

Moyes har numera lyxen att inte behöva oroa sig för nedflyttning och kan istället satsa fullt ut på att ta klubbens första internationella titel sedan 1965. Det är det enda som hade kunnat rädda en säsong som i övrigt har varit fylld av motgångar och besvikelser.

Saker och ting har inte alltid sett självklara ut för West Ham under turneringens gång, men tillslut har de alltid lyckats visa att de har varit en nivå över motståndet. Det ska de vara även mot AZ, och det får ses som ett misslyckande ifall de inte lyckas ta sig till final med det utgångsläge de har.

En positiv nyhet för holländarnas del är att svenske Jesper Karlsson är tillbaka efter sin skada och fick känna på lite spel i matchen mot Emmen i söndags. Karlsson spelade en nyckelroll när de slog ut Lazio tidigare under turneringen och har varit en av lagets bästa spelare under säsongen – det återstår dock att se ifall han är redo för 90 minuters spel riktigt ännu.

West Ham ska vara numret större oavsett och har ingen anledning att hålla tillbaka nu på torsdag. För 2.70 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på den raka tvåan här, vilket har ett fint spelvärde.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 2.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 18 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo