Speltips Basel – Fiorentina 18/5: Bör lyckas vända

Axel Sjödin Publicerat: 18 maj 2023

Fiorentina behöver vända ett underläge i Schweiz då Basel kopplat ett grepp om Conference League-semifinalen i det första mötet.

Basel - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina var det lag som öppnade piggast i öppningsmötet i Florens och tog välförtjänt ledningen genom den före detta Basel-spelaren Arthur Cabrals nick i den första halvleken. De pressade sedan på för ett andra mål som aldrig kom, istället kunde Basel straffa dem på kontring och få till ett livsviktigt ledningsmål på en fast situation på tilläggstid, vilket gör att de nu sitter i förarsätet inför returmatchen.

Basel hade ett imponerande stöd med sig ned till Florens och det lär vara ett kompakt tryck från läktarna i returen, men det räcker inte för att göra dem till favoriter hos spelbolagen. Med tanke på hur spelet såg ut senast och hur Fiorentina har presterat på bortaplan är det inte heller särskilt konstigt.

La Viola hade såklart hoppats på ett bättre resultat hemma på Artemio Franchi, men har kört över motståndet helt och hållet på bortaplan i de två föregående utslagsrundorna. Är det något som Fiorentina har lyckats med i turneringen har det varit målproduktionen, men de har trots allt varit lite skakiga defensivt.

De höll på att tappa sitt 4-1-överläge mot Lech Poznan i den förra omgången då de snabbt hamnade i ett 0-3-underläge på hemmaplan mot polackerna, men lyckades ta kontrollen igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Basel fick lite väl bra utdelning

Schweizarna såg inte ofarliga ut i det första mötet, men de fick väldigt bra utdelning sett till vilka målchanser de lyckades skapa i Florens. Att Basel ens har lyckats ta sig till semifinal är imponerande med tanke på den säsong de har haft i övrigt. De ligger i skrivande stund på sjätte plats i den inhemska ligan efter ännu en förlust i helgen och går mot sin sämsta ligaplacering på flera decennier.

De föll pinsamt nog med hela 1-6 borta mot St. Gallen i söndags, men då valde de också att rotera i stort sett hela startelvan för att vila spelare inför torsdagen. Det råder inget tvivel om att de lägger störst vikt vid Conference League, men Fiorentina gjorde samma sak och lyckades trots det vinna med 2-0 hemma mot Udinese.

Fiorentina har en helt annan bredd, men det spelar mindre roll inför torsdag. Italienarna har i alla fall sett betydligt vassare ut genom hela turneringen och resultatet i öppningsmötet kom som en stor överraskning för många. De bör i alla fall kunna ta sig i kragen och säkra sin finalplats och för 2.05 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på att Fiorentina avancerar.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina avancerar
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 18 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo