Speltips Besiktas – Dynamo Kiev 31/8: Favoriten håller

Axel Sjödin Publicerat: 31 augusti 2023

Besiktas ställs mot Dynamo Kiev i returen i Conference League-kvalet på torsdagskvällen.

Besiktas - Dynamo Kiev

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppningsmötet spelades i Rumänien förra veckan och det var Besiktas som till slut gick segrande ur en målrik och dramatisk batalj. Matchen slutade 3-2 efter ett avgörande i den 94:e minuten, och man får trots allt säga att det var en rättvis seger.

Dynamo Kiev fick ett mål bortdömt för en offside i tidigt skede, men i övrigt var det turkarna som skapade klart flest vassa chanser. Besiktas står inför en spännande säsong med Senol Günes vid rodret, då tränaren har ledde dem till en klart bättre placering förra året efter svackan för ett par säsonger sedan.

De har också lyckats värva in flera spännande spelare inför säsongen då Ante Rebic, Alex Oxlade-Chamberlain och Daniel Amartey alla har anlänt från de stora europeiska ligorna för att komplettera en redan ganska slagkraftig trupp. Oxlade-Chamberlain har inte kommit till spel ännu, men kan mycket väl göra sin debut nu på torsdag alternativt till helgen.

Framför sin hemmapublik på Besiktas Stadyumu bör de ha vad som krävs för att stänga det här dubbelmötet och säkra spel ute i Europa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dynamo Kiev är inte riktigt lika starka som förr

Dynamo Kiev har inte riktigt varit lika starka på senaste som de var under 10-talet där de antingen vann ligan själva eller ofta var den stora utmanaren till det framgångsrika Sjachtar Donetsk. De slutade emellertid bara på fjärde plats i våras, men har ändå lyckats behålla ett någorlunda slagkraftigt lag trots kriget i Ukraina.

I den förra kvalomgången lyckades de med nöd och näppe ta sig förbi Aris i ett dubbelmöte som behövde avgöras på straffar, vilket inte direkt var något styrkebesked. Aris är ganska långt bakom den övriga grekiska toppen med välkända namn och Besiktas är en klart tuffare motståndare.

De var på inga sätt chanslösa i den förra matchen, men resultatet var trots allt lite smickrande ändå, och det kommer inte att bli lättare att vinna i Istanbul. Vi kan i alla fall hoppas på en lika spännande och öppen match som senast, då båda lagen bjöd upp till spel. Vi kombinerar därmed spelet på att Besiktas vinner med att det blir över 2,5 mål för 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Besiktas & över 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:00, torsdag 31 augusti
TV: 
Stream: