Speltips Bodö/Glimt – Roma 7/4: Revanschlusta

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2022

Roma lär vilja ta sin revansch i kvartsfinalen efter vad norska Bodö/Glimt utsatte dem för i gruppspelet.

Bodö/Glimt - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var svårt att tro sina ögon då dessa båda lagen gjorde upp i grupp C i Conference Leagues gruppspel under hösten. Roma vann tillslut gruppen med en poängs marginal över norrmännen, men inbördes mötena var minst sagt chockerande.

I deras första möte i Norge så körde nämligen Bodö/Glimt över Roma med ofattbara 6-1 och förnedrade italienarna. José Mourinho var förvisso nytillträdd i laget och ställde upp med en väldigt b-betonad elva, men även Romas reserver borde inte förlora på det sättet de gjorde.

Man tänkte då att Roma skulle ta sin revansch i returen på Stadio Olimpico och mycket riktigt så ställde även Mourinho upp med en klart bättre elva där. Men matchen slutade 2-2 och det var italienarna som fick jaga kvittering två gånger om.

Nog för att Bodö/Glimt var väldigt starka under fjolåret i norsk kontext, men de ska inte ha någon chans mot Roma. Den norska säsongen inleddes, precis som den svenska, nu i helgen där de kryssade mot topplaget Rosenborg. Vi får se ifall de kan chockera Roma återigen såhär tidigt på säsongen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma är betydligt bättre än vad de var i höstas

Sedan hösten så har Roma trots allt tagit tydliga steg i rätt riktning och Mourinhos spelidé har etablerats i klubben på ett helt annat sätt. De är nu obesegrade i tio raka matcher i Serie A och tog en väldigt stark derbyvinst mot Lazio med 3-0 precis innan landslagsuppehållet.

Men bortsett från just derbyt så har det varit små marginaler för Romas del, inga matcher har vunnit med mer än ett måls marginal och det har ofta varit mål på tilläggstid som har gett dem poäng.

Mot Vitesse vann de öppningsmötet med 1-0 och kunde undvika förlängning på grund av ett sent mål från Tammy Abraham som kvitterade matchen till 1-1 hemma på Stadio Olimpico. Det är möjligt att de är lite extra taggade mot just Bodö/Glimt, men annars så har det som sagt inte varit stora marginaler för Romas del, vilket deras 1-0-vinst mot Sampdoria i helgen återspeglade.

Det är i alla fall ett klart starkare Roma nu som går in i kvartsfinalerna och då det börjar närma sig avgörandet så tror jag att de tar turneringen lite mer seriöst. När det då går att hitta odds för hela 1.98 gånger pengarna för en Romavinst hos Expekt så är det svårt att göra något annat än att spela på italiensk vinst här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: