Speltips Club Brugge – Osasuna 31/8: Kan fortfarande vända

Axel Sjödin Publicerat: 31 augusti 2023

På torsdag spelas returen i Conference League-kvalet mellan Club Brugge och Osasuna på Jan Breydel-stadion.

Club Brugge - Osasuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Club Brugge tog en något överraskande seger i Pamplona då de vann öppningsmötet med 2-1 förra veckan. Osasuna var det lag som skapade klart mest, men belgarna utnyttjade de få chanser de fick väldigt väl och har nu chansen att avgöra detta framför hemmapubliken i Brygge.

Detta är på förhand ett av de mest jämna dubbelmötena i Conference League-kvalet mellan två starka lag som båda förmodligen hade klarat sig ganska bra i gruppspelet. Det finns en hel del kvalitet hos belgarna, vilket vi inte minst fick se under fjolårets Champions League, samtidigt som Osasuna har vuxit fram som en stark utmanare på den övre tabellhalvan i Spanien efter att ha nått ut i Europa för första gången på väldigt länge.

Osasunas Europaäventyr riskerar dock att sluta väldigt snabbt ifall de inte lyckas leverera i returen på torsdag. De borde förmodligen ha fått bättre utdelning än vad de fick senast, samtidigt som det var ett par billiga försvarsmissar som straffade sig rejält för spanjorernas del.

Jagoba Arrasate har dock visat att han tar detta på största allvar. Han valde att rotera truppen i ligaspelet i helgen och kommer att satsa fullt ut nu på torsdag. Hittills har Osasuna klarat sig ganska bra under säsongsinledningen genom att slå såväl Celta Vigo som Valencia på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Club Brugge behöver höja sig

Även belgarna har öppnat säsongen starkt med tio poäng på de fyra inledande ligamatcherna, även om det tillhör vanligheten. Club Brugge är ett lag som har tagit sig till Champions League-gruppspel i fem raka säsonger inför i år och har gott om europeisk rutin, även om de har sålt av några av sina största stjärnor från fjolårets succé.

Helgens match mot Genk sköts upp, så laget har haft en hel vecka på sig att förbereda sig inför returen, och går också in som favoriter inför torsdag. Men de kommer nog att behöva höja sig från senast för att lyckas hålla undan ett anstormande Osasuna, då spanjorerna trots allt var det bättre laget i det första mötet i min mening.

Min känsla är att det läggs lite för stor vikt vid hemmaplansfördelen hos spelbolagen, inte minst med tanke på att Osasuna har vunnit båda sina bortamatcher hittills i år. Spanjorerna kunde skapa mer och borde ha gjort bättre ifrån sig i första mötet – det gäller bara att inte bjuda belgarna på de chanser de gjorde sist så har de goda chanser att vända dubbelmötet. För hela 4.00 gånger pengarna hos Betinia lägger vi därmed ett mindre spel på att Osasuna avancerar.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Osasuna avancerar
Odds: 4.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, torsdag 31 augusti
TV: 
Stream: