Speltips Djurgården – Luzern 27/7: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 27 juli 2023

Djurgården inleder sitt äventyr i Europa då de ställs mot Luzern i öppningsmötet på Tele2.

Djurgården - Luzern

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det blev en väldigt lyckad säsong i Conference League under fjolåret då Djurgården toppade sin grupp och tog sig till åttondelsfinal där de föll mot Lech Poznan. Det ska bli spännande att se ifall de kan klara av att ta sig till gruppspelet ännu en gång, men hittills har de inte varit lika vassa som de var under fjolåret.

Djurgården stöter på tufft motstånd redan i deras första möte i den andra kvalomgången. Luzern slutade på fjärde plats i den schweiziska ligan senast och kommer att bli en tuff uppgift att ta sig förbi. Men vill man lyckas i Europa så är det precis den här typen av kvalitet på motståndet man behöver slå.

Europaspelet startar nog åtminstone vid rätt tidpunkt för Djurgårdens del, som har spelat upp sig under senare delen av säsongen. Nu åkte de förvisso på en väldigt tung 0-4-förlust hemma mot ett högt flygande Elfsborg, men dessförinnan hade de trots allt tre raka segrar och en fin vinst mot Malmö hemma på Tele2.

Förlusten mot Elfsborg var den första på hemmaplan för i år, då de generellt sett är väldigt starka på hemmaplan. Konstgräset på Tele2 har varit en klar fördel mot europeiskt motstånd tidigare, och även om de saknar Marcus Danielsson inför öppningsmötet så gäller de ändå som favoriter på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luzern har inte samma erfarenhet som Djurgården

Säsongen har precis inletts i Schweiz och Luzern inledde med att spela lika mot fjolårets nästjumbo Winterthur på bortaplan, vilket får ses som ett svagt resultat. Djurgården har därmed fördelen av att vara mitt i säsongen och ha lite matchtempo i kroppen, men Luzern kommer inte att vara ett lätt motstånd oavsett.

Båda lagen har en del nyförvärv att arbeta in i truppen, men Djurgårdens elva känns betydligt mer självklar nu än vad den har gjort under hela vårsäsongen. Musa Gurbanli fick chansen med ett inhopp mot Elfsborg, men det var vid ställning 0-3 och då 0-4-målet kom kort därefter så var det ganska uppgivet i Djurgården därefter – vi får se ifall han kan komma att bli en viktig offensiv pjäs framöver.

Något som verkligen kan tala för Djurgården i det här fallet är att de trots allt samlat på sig mycket erfarenhet av fjolårets succé i Conference League. De har fått mer rutin av avgörande matcher mot internationellt motstånd, vilket Luzern inte har då de inte lyckats kvala in till en internationell turnering på över tre decennier. Djurgårdens hemmaspel har i regel varit övertygande och jag tror trots allt att de kan inleda med en viktig seger här. För 2.20 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.20
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 27 juli
TV: 
Stream:  Sportbladet+