Speltips Elfsborg – Velez 5/8: Conference League!

Martin Efvergren Publicerat: 4 augusti 2021

Elfsborgs Europa-äventyr fortsätter när bosniska Velez Mostar gästar i kvalet till Conference League. Matchen spelas torsdagen den 5 augusti med avspark kl 18.45 på Borås Arena.

Elfsborg – Velez

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har en fin trend sedan sommaruppehållet. Av sex spelade matcher har man vunnit fem och kryssat en.

Två av dessa matcher var mot Milsami i den första rundan av kvalet till Conference League. Där var man skoningslösa då man vann med 4-0 hemma och 5-0 på bortaplan. Det var en gynnsam lottning i den rundan, men samtidigt är det ytterst sällan som svenska lag vinner med sådana siffror i Europa – oavsett motstånd.

I Allsvenskan kryssade man senast borta mot Häcken och senaste matchen man spelade var bortamatchen mot Milsami för en hel vecka sedan. Därmed har man fått välbehövlig vila inför det tätare schema som nu stundar.

I motståndet Velez Mostar från Bosnien & Hercegovina skruvas svårigheten upp för Elfsborgs del.

Velez slutade på tredje plats i den bosniska ligan förra säsongen. Den här säsongen har man spelat två ligamatcher där man vann i premiären men förlorade i måndags med 2-0 hemma mot Rudar Prijedor.

Men framförallt har man svarat för en imponerade bedrift i det att man i förra rundan av kvalet till Conference League slog ut självaste AEK Athen.

Man vann då hemma med 2-1 och förlorade borta med 1-0 efter att Athen gjort i mål i den 98:e minuten. Matchen gick därmed till förlängning och straffar där Velez alltså gick segrande.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tätt och målsnålt

På hemmaplan är Elfsborg klara favoriter i det här mötet. Ett spel på hemmalag ges till ett odds omkring 1.33 gånger insatsen.
Elfsborg dominerade och övertygade i den första kvalrundan mot Milsami och vi har sett flera svenska lag göra bra ifrån sig i Europa så här långt. En delfaktor bakom det kan förstås vara det faktum att man har haft fördelen av att vara mitt i säsong.

Den eventuella fördelen blir i så fall allt mindre betydande ju längre tiden går. Velez har spelat fyra matcher i Conference League-kvalet och två i ligan så här långt och bör inte lida av någon ringrostighet.

De imponerade inte i ligaspelet senast men det gjorde man däremot när man slog ut AEK Athen. Trots ett mycket sent kvitteringsmål i den andra matchen visade man mental styrka då man höll ut och vann på straffar.

Med det i ryggsäcken lär man komma till Borås med en god känsla. Till deras nackdel hör dock att man spelade match så sent som i måndags medan har kunnat vara kvar på hemmaplan med en veckas spelledighet.

Elfsborg har goda chanser att ta sig vidare även från den här rundan men det kommer sannolikt inte bli lika enkelt som i den förra.

Man saknar fortfarande Simon Olsson och därtill troligen även Robert Gojani. Trots försäljningen av mittbacken Okomu har man sett stabila ut defensivt sedan uppehållet. På de 6 matcher man har spelat har man endast släppt in 2 mål.

Elfsborg bör ha goda möjligheter att hålla nollan även i den här matchen. De lär komma att föra spelet men jag tror att de kommer få det svårare att skapa klara målchanser mot detta Velez.

Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 2.02 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.02
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 18:45, torsdag 5 augusti 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: