Speltips Fiorentina – Basel 11/5: Prioriterar cupspelet

Axel Sjödin Publicerat: 11 maj 2023

Fiorentina tar emot Basel på det vackra Stadio Artemio Franchi under torsdagskvällens Conference League-semifinal.

Fiorentina - Basel

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har verkligen styrt upp sin säsong under våren och har nu två chanser att kröna året med en titel. Hösten var kämpig, men en väldigt fin svit under våren har gjort att de har klättrat upp till åttondeplats i Serie A, bokat sin plats i finalen av Coppa Italia, samtidigt som de har stormat fram i Conference League där de nu är klara favoriter i semifinalen mot Basel.

Deras fantastiska form har dock avtagit något under den senaste månaden, men formdippen sammanföll med att Juventus fick tillbaka sina poäng i tabellen, vilket innebar att chansen att knipa en Europaplats genom ligaspelet i stort sett försvann. Det kan vara slumpen, men det kan också vara en omprioritering där cupspelet nu är det som kommer att prägla deras säsong och som är deras enda chans att nå ut i Europa till hösten.

I kvartsfinalen senast mot Lech Poznan tog de en övertygande 4-1-seger i öppningsmötet i Polen, men var nära att tappa ledningen hemma på Artemio Franchi efter att de börjat slappna av. Polackerna lyckades kvittera genom tre mål under kort tid, men därefter stänkte La Viola in ytterligare två och vann tillslut rättvist. Offensivt har det sett väldigt bra ut ute i Europa och de var varit ett av de mest målglada lagen i slutspelet hittills.

Inför torsdagen saknar de dock Arthur Cabral, som också saknades i deras senaste match borta mot Napoli, men de har haft gott om målgörare i truppen oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Basel är svagare i år än vad de brukar

Den schweiziska storklubben har inte haft en bra säsong och går mot den sämsta tabellplaceringen de har haft på decennier. I dagsläget ligger de utanför Europaplatserna med fyra poängs marginal med fyra omgångar kvar att spela och Conference League är det enda som har räddat en annars undermålig säsong.

De var nära att åka ut mot Nice i den förra omgången, men lyckades kvittera sent i Frankrike och därefter vända det på övertid. Nice var spelmässigt det bättre laget, men Basel hade marginalerna på sin sida och har nu chansen att ta sig till final. Fiorentina är dock tunga favoriter inför det första mötet och förväntas vara det lag som kniper finalplatsen.

Det har som sagt varit målrika matcher när Fiorentina har spelat och de lär försöka ösa på så gott de kan för att ha marginaler inför returen i Schweiz. Därmed spelar vi på den raka ettan kombinerat med ett spel på över 2,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina & över 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo