Speltips Fiorentina – Rapid Wien 31/8: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 31 augusti 2023

Fiorentina behöver vända ett underläge mot Rapid Wien för att nå Conference Leagues gruppspel.

Fiorentina - Rapid Wien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Öppningsmötet i Wien gick knappast som Fiorentina hade hoppats på, och nu gäller det att vända ett 0-1-underläge hemma i Florens. La Viola var föga förvånande det bättre laget i Österrike, men de saknade lite skärpa i avsluten och straffen de drog på sig i första halvlek resulterade till slut i matchens enda mål.

Vincenzo Italianos manskap fick en smakstart på säsongen då de körde över Genoa borta med klara 4-1 efter en imponerande uppvisning, men de har inte riktigt kunnat hålla i den höga kvaliteten sedan dess. Utöver den överraskande förlusten borta i Österrike så fick de också nöja sig med en poäng hemma mot Lecce i den andra ligaomgången, trots att de gick in i halvtidsvila med en 2-0-ledning.

Lecce har dock visat sig vara en klurig motståndare redan, då de två gånger på två matcher har lyckats vända underlägen mot topplag genom två mål i andra halvlek. Fiorentina fick därmed inte riktigt den flygande start de hade hoppats på i Serie A, men nu gäller det först och främst att vända på underläget mot Rapid Wien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rapid Wien är inte riktigt på samma nivå

Utöver sin straff så lyckades Rapid Wien inte skapa mycket av värde framför sin hemmapublik senast, men de höll åtminstone Fiorentinas anfall i schack, vilket inger lite hopp inför en tuff retur där de är tungt nederlagstippade.

I ligaspelet har Rapid Wien inlett godkänt, men de ligger trots allt en ganska bra bit bakom både Salzburg och Sturm Graz i toppen. Rapid har inte riktigt kunnat utmana om topplaceringarna under senare år, och Salzburg ligger långt före sina konkurrenter i Österrike. Senast fick de nöja sig med ett kryss hemma mot WSG Tirol i en match som de förmodligen borde ha lyckats vinna.

Fiorentina ska vara en eller ett par nivåer bättre än Rapid Wien och det är svårt att se något annat än en hemmaseger för La Viola. Det hade varit ett enormt fiasko ifall de föll i detta playoff med tanke på att de tog sig hela vägen till final förra året – så all press ligger på hemmalaget. Men jag tror att de pallar trycket och med tanke på hur lite Rapid skapade i första mötet så tror jag att de kan vinna utan att släppa in mål här. För 1.73 gånger pengarna hittar vi spelet på att Fiorentina vinner mot noll hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina vinner mot noll
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00, torsdag 31 augusti
TV: 
Stream: