Speltips Gent – West Ham 13/4: Solklara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 13 april 2023

Gent och West Ham drabbar samman i det första mötet av Conference Leagues kvartsfinaler under torsdag kväll.

Gent - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham är solklara favoriter till avancemang mot den belgiska ligafyran, trots att det knappast har varit någon bra säsong för The Hammers del. Gent har spelat upp sig efter en formsvag höst, men är fortsatt långt ifrån allt vad titelstrid heter i den inhemska ligan.

David Moyes har på något vis hängt sig kvar på tränarbänken, trots att West Ham har presterat långt under förväntan i Premier League under säsongen. Ett par segrar i de senaste omgångarna har dock gjort att det värsta hotet om nedflyttning försvunnit, men de har fortfarande bara tre poäng ned till Nottingham Forest under strecket, även om de har en match mindre spelad.

Sättet deras senaste vinst mot Fulham kom på kan dock knappast anses övertygande. Matchens enda mål var ett självmål och West Ham hade därefter totalt 23% bollinnehav, vilket räckte för att hålla kvar i sin ledning. Det innebar i alla fall tre blytunga poäng som kan ge Moyes lite arbetsro inför kommande veckor.

Det har sett bättre ut ute i Europa, där de kört över motståndet under hela säsongen. AEK Larnaca var ingen match i den förra omgången och Gent håller med all förmodan lite för låg kvalitet för att kunna utmana de också.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gent håller inte samma nivå

För er som har följt Conference League under säsongen så har ni säkerligen redan fått en skymt av Gent då de ställdes mot Djurgården under gruppspelet. De förlorade faktiskt två gånger om mot svenskarna och har inte direkt övertygat på väg till kvartsfinalerna.

Det krävdes straffar för att skilja Gent och Qarabag åt i utslagsrundan, men därefter såg de betydligt mer övertygande ut mot Istanbul BB som de slog med sammanlagt 5-2. I kvartsfinalen så skruvas däremot svårighetsgraden på motståndet upp rejält då West Ham gästar Ghelamco Arena.

Med det spelarmaterial som West Ham besitter så är det engelsmännens match att förlora, även om de som sagt inte har levt upp till förväntningarna. Det har i alla fall inte varit några tveksamheter i Conference League hittills och jag tror att David Moyes manskap kommer att koppla ett tidigt grepp om dubbelmötet genom att vinna i Belgien. För 2.30 gånger pengarna hos Betinia så känns den raka tvåan klart spelvärd här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 2.30
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:45, torsdag 13 april
TV: 
Stream:  viaplay logo