Speltips Häcken – Aberdeen 29/7: Omöjlig uppgift

Axel Sjödin Publicerat: 29 juli 2021

Häcken tar emot Aberdeen hemma på Bravida Arena i returmötet för Europa Conference League-kvalet.

Häcken - Aberdeen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det första mötet i Skottland slutade hela 5-1 i skottarnas favör och det är minst sagt en tuff uppgift som väntar Häcken om de ens ska kunna komma nära att vända på det resultatet. De läckte som ett såll i Aberdeen och det är nog tyvärr för Hisingslagets del lite för många mål för att ha en rimlig chans att ta igen.

Det ska sägas att Häcken trots allt hade chanser på fler mål i bortamatchen och att resultatet kanske inte helt speglar styrkeförhållandet mellan lagen. Med fördel av konstgräs som få lag utanför Sverige är vana vid kan de mycket väl vinna returmötet med ett par bollar om de slutar släppa in som de gjorde senast.

Häcken har trots allt sedan återstarten av Allsvenskan haft fina resultat under Per Mathias Högmo och verkar vara på gång. Det ska dock sägas att Häcken haft marginalerna på sin sida under de senaste matcherna i Allsvenskan och i Skottland fick vi se vad som hände när de hade marginalerna emot sig istället.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Underlaget kan spela roll

Trots att den skotska säsongen ännu inte dragit igång var det inget fel på formen hos Aberdeen. De har fått en drömstart på dubbelmötet och sitter nu i en sits där de knappt kan tappa ledningen om inte ett mirakel sker.

Man skulle kunna tro att de då kanske vilar spelare, men eftersom ligan inte dragit igång ännu är det snarare bra att den bästa elvan får lite matchtempo. Tränare Stephen Glass har också sagt att allt fokus komma att ligga på returen på torsdag även om ligaspelet sätter igång på söndag.

Det är dock svårt att tänka sig att skottarna skulle gå fullt ut i returen med tanke på vilket resultat de tar med sig från Skottland. Häcken kommer säkerligen – trots en snudd på omöjlig uppgift – att göra allt för att vända serien och om inte annat åtminstone rädda sitt anseende lite.

Bravida Arenas konstgräs har ställt till det för lag förut och med tanke på att Aberdeen inte lär vara vana vid underlaget samt att det egentligen inte borde vara särskilt stor klasskillnad mellan lagen så tror jag att Häcken kan få med sig en vinst på torsdag även om den inte räcker till för avancemang. För 2.37 spelas alltså den raka ettan här hos Campobet

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.37
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: