Speltips Hammarby – Twente 2/8: Infekterat dubbelmöte

Axel Sjödin Publicerat: 3 augusti 2023

Hammarby och Twente drabbar samman i returen av ett rejält infekterat dubbelmöte i Conference League-kvalet på torsdag.

Hammarby - Twente

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Twente går in som klara favoriter även på torsdag, men Hammarby har åtminstone lyckats hålla dubbelmötet levande inför returen på Tele2. Bajen var tillbakapressade under stora delar av matchen, men klarade sig hem från Enschede med en 0-1-förlust som de hoppas kunna vända framför hemmapubliken i Stockholm.

Vi kan nog vänta oss ett rejält tryck från läktaren, då detta snabbt utvecklats till ett hatmöte efter hur Hammarby-supportrar har behandlats av såväl myndigheter som supportrar nere i Nederländerna. De våldsamheter som uppstod när ett hundratal Twente-supportrar gav sig på Hammarbys sittplatsläktare lär ge rejält med tändvätska åt både spelare och publik på Tele2, så vi kan nog förvänta oss att de kommer att blir tufft spel och mycket kamp på plan.

Twente är ovanför Hammarby i fotbollshierarkin, men de är inte på samma nivå som många av de andra nederländska toppklubbarna är och har möjligtvis fått lite väl stor respekt inför det här dubbelmötet. Under sommaren har de dessutom sålt av sina två bästa spelare i form av Ramiz Zerrouki och Vaclav Cerny, som de inte direkt har ersatt sedan dess. Hammarby har förvisso också försämrats sedan fjolåret, men har åtminstone hunnit komma igång med säsongen och har spelat upp sig en del sedan i våras.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har flera fördelar inför returen

Det är redan ett uttjatat ämne, men underlaget går inte riktigt att komma ifrån när svenska lag spelar kvalspel ute i Europa. Det var bara ett par säsonger sedan som Hammarby var nära att lyckas gå hela vägen efter att ha lyckats besegra lag som Maribor, Cukaricki och Basel hemma på Tele2, och det är ingen tillfällighet då det är en annan typ av spel på plastmattan.

Twente är absolut favoriter fortfarande, men känslan är att spelbolagen underskattar Hammarby på hemmaplan något inför det här mötet. Det finns trots allt flera faktorer inför matchen som Hammarby har till sin fördel, och även om det kanske inte blir avancemang i slutändan så har Bajen nog blivit uträknade lite väl tidigt. Hade Twente fått ytterligare ett mål i Enschede hade det varit en annan femma, men nu är allt möjligt.

Spelvärdet ligger i mitt tycke på Hammarby och därmed väljer vi att spela på att de åtminstone får med sig något från matchen framför ett, med all förmodan, kokande Tele2. För 2.10 gånger pengarna hos Bet365 så placerar vi en slant på dubbelchans 1X.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00, torsdag 3 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+