Speltips HJK Helsingfors – Qarabag 17/8: Tuff utmaning

Axel Sjödin Publicerat: 17 augusti 2023

Finska HJK Helsinki behöver vända ett underläge i returen mot azerbajdzjanska Qarabag i Europa League-kvalet.

HJK Helsingfors - Qarabag

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Qarabag behövde kämpa för segern i öppningsmötet hemma på Tofiq Bähramov-stadium i förra veckan, men vann till slut välförtjänt med 2-1 efter att ha dominerat stora delar av matchen. HJK behöver nu vända ett underläge för att inte halka ned i Conference League-playoff.

HJK visade sig vara en tuff nöt att knäcka för Molde i Champions League-kvalet i den tidigare rundan, och de vann överraskande nog hemma på Tölö fotbollsstadion i Helsingfors. De tog ett tidigt ledningsmål i öppningsmötet och höll därefter nästan undan hela vägen, men Molde kunde sätta dit två snabba mål framåt slutet av matchen i returen och skicka ned HJK till Europa League-kvalet.

Finländarnas styrka ligger först och främst i försvarsspelet, och anledningen till att de var så nära att slå ut Molde var att de hade en tidig ledning att spela från. Det kommer att bli betydligt tuffare nu när de faktiskt måste jaga mål, då de har haft väldigt svårt att kontrollera matcher med bollinnehav runt dryga 35% i samtliga av deras tre senaste matcher mot internationellt motstånd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Qarabag bör kunna hålla undan

Det azerbajdzjanska storlaget Qarabag hade en halvdan säsongsstart då de förlorade öppningsmatchen i den inhemska ligan, men har sedan dess lyckats revanschera sig genom en seger mot HJK och en övertygande 3-0-vinst mot Turan i helgens ligaomgång.

Spelmässigt förtjänade de nog mer än den knappa 2-1-seger de fick med sig från första mötet, men HJK har visat att det inte är lätt att bryta igenom deras lågt stående försvar. Nu har de i alla fall en ledning att försvara i Helsingfors och gäller som tunga favoriter att lyckas avancera till playoff-rundan i Europa League.

Qarabag har haft ganska stora framgångar ute i Europa samtidigt som de har prenumererat på inhemska ligatitlar det senaste decenniet. De har gott om erfarenhet i kval som dessa och jag tror inte att de kommer att släppa den ledning de har mot ett HJK som inte har sett särskilt vassa ut offensivt. För 1.90 gånger pengarna spelar vi på dubbelchansen X2 kombinerat med under 3,5 mål hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 augusti
TV: 
Stream: