Speltips Kalmar – Pyunik 27/7: Något underskattade

Axel Sjödin Publicerat: 27 juli 2023

Kalmar gäller som favoriter i deras första Conference League-kvalmatch mot armeniska Pyunik.

Kalmar - Pyunik

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Kalmar fick en någorlunda bekväm lottning inledningsvis, men det finns risk för underskattning då den armeniska ligatvåan från ifjol verkligen inte är ofarlig. Europaäventyr hör inte till vanligheterna för Kalmars del, och de lär vara väldigt spända på att välkomna internationellt motstånd till Guldfågeln Arena under torsdagskvällen.

Formen sedan återstarten har emellertid varit oroväckande för Kalmars del, då de inledningsvis bara tog en poäng på deras tre första matcher. De lyckades i alla fall vinna senast i deras hemmamatch mot tabelljumbon Varberg, men det känns långt ifrån självklart att de ska kunna höja sig inför Conference League-kvalet.

Mileta Rajovic har inte riktigt kommit upp i den nivå som har var uppe på tidigare under våren och försvarsspelet har inte alltid sett särskilt bra ut under sommaren. Bitvis har de visat upp bra spel, men det ska nog mycket till för att de ska lyckas ta sig hela vägen till gruppspelet.

De är åtminstone favoriter mot Pyunik, men det är en match som inte är helt lätt att sia kring på förhand i mitt tycke.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pyunik presterade bra i Europa ifjol

De gästande armenierna är förmodligen inte ett namn som många har hört talas om tidigare, men de har två starka säsonger bakom sig i ligaspelet och lyckades till och med nå Conference League-gruppspelet i fjol.

Där skämde de verkligen inte ut sig heller, även om de inte lyckades avancera. De slutade trea i en grupp med Basel, Slovan Bratislava och Zalgiris Vilnius – laget som slog ut Malmö ur Champions League-kvalet. Det blev också två segrar totalt då både Slovan Bratislava och Zalgiris Vilnius besegrades på hemmaplan, men på resande fot blev det intressant nog inga poäng.

Den armeniska säsongen har inte inletts ännu, men Pyunik har i alla fall lyckats köra över estniska Trans Narva med klara 5-0 i ett dubbelmöte i den första kvalrundan. Kalmar lär bli ett betydligt tuffare motstånd, men Pyunik känns ändå aningen underskattade mot ett formsvagt Kalmar.

1X2-marknaden känns lite oviss, men ett trubbigt Kalmar med en Rajovic ur form lär förmodligen ställas mot ett Pyunik som lär vara väldigt nöjda med ett kryss på bortaplan i öppningsmötet. För 1.71 gånger pengarna hos Coolbet känns därmed spelet på under 2,5 mål rätt bra inför matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 27 juli
TV: 
Stream:  Sportbladet+