Speltips Lech Poznan – Djurgården 9/3: Äventyret fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 9 mars 2023

Djurgården fortsätter äntligen sitt Conference League-äventyr nu på torsdag då de möter Lech Poznan i Polen.

Lech Poznan - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har absolut inte fått någon omöjlig lottning inför åttondelen, även om det inte kommer att bli lätt för svenskarna att ta sig förbi de regerande polska mästarna. Öppningsmötet spelas nere i Poznan och här gäller det för Djurgården att få med sig ett resultat de kan jobba med i returen uppe i Stockholm.

I utslagsrundan så fick Lech Poznan möta norska Bodö/Glimt som de slog ut ur turneringen med knapp marginal. I de båda mötena så blev det totalt bara ett mål i polackernas favör och det var svenska Mikael Ishak som avgjorde nere i Polen. Man kan inte säga att de övertygade särskilt mycket dock och Bodö/Glimt borde absolut ha kunnat prestera bättre sett till matchbilden i båda mötena.

Men Lech Poznan är mitt uppe i säsongen, med allt vad det innebär. Det har nog mer fördelar än nackdelar i det här skedet i alla fall, även om Lech Poznan inte står för någon fantastisk säsong direkt. Ligatiteln är utom räckhåll redan och spelmässigt så har de varit i ganska skakig form.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården behöver hitta formen direkt

Ifall Djurgården hade kunnat spela det här dubbelmötet i samma veva som de säkrade sin gruppseger i Conference League så hade jag hållit dem som favoriter i mötet. Men eftersom de bara har haft en försäsong med några cupmatcher hittills så finns det en del frågetecken kring hur väl de kan prestera mot europeiskt motstånd i nuläget.

De vann i alla fall sin grupp ganska bekvämt i svenska cupen, med tre raka vinster. Men deras två senaste insatser mot Örebro och Brommapojkarna lämnade trots allt mer att önska. Det har också varit ganska uppenbart att de inte sett lika säkra ut defensivt som de gjort under fjolåret. Nu var det längesedan Isak Hien gav sig av till Verona, men de har också hunnit tappa Hjalmar Ekdal till Burnley sedan dess. De har hämtat in Carlos Moros Gracia som spelade väldigt bra i Mjällby ifjol, men det gäller att få mittlåset att sitta inför resan till Polen.

Detta kommer som sagt inte att bli en lätt uppgift, men Djurgården har trots allt lyckats hålla sitt lag någorlunda intakt och har spetsat det med ett par spännande spelare inför säsongen. Det är hemma på konstgräset på Tele2 som de har bäst chans att avgöra detta och de lär prioritera att inte släppa till för mycket i öppningsmötet.

Lech Poznan är lite för stora favoriter på torsdag i mitt tycke och Djurgården har underskattats i Conference League även tidigare. För 1.91 gånger pengarna hos Expekt så tycker jag att dubbelchansen X2 är rätt lockande med tanke på hur svajiga Lech Poznan har varit under senare tid.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta upp till 1500kr gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, torsdag 9 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo