Speltips Lech Poznan – Fiorentina 13/4: Formstarka

Axel Sjödin Publicerat: 13 april 2023

Lech Poznan och Fiorentina drabbar samman i kampen om en plats i Conference Leagues semifinaler.

Lech Poznan - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På torsdag så spelas det första mötet i kvartsfinalen mellan polska Lech Poznan och italienska Fiorentina. La Viola är tunga favoriter till avancemang efter att ha växlat upp rejält under våren, det återstår att se ifall polackerna har vad som krävs för att utmana om en plats i semifinalen.

Lech Poznan kommer att spela sin första europeiska kvartsfinal någonsin efter att de som bekant slagit ut Djurgården i åttondelsfinalen. Svenskarna kom aldrig riktigt nära och föll med totalt 0-5 i sammanlagt resultat.

Men trots att Lech Poznan har gått bra ute i Europa så har de inte stått för någon strålande säsong i den inhemska Ekstraklasa, där de är långt ifrån någon titelstrid och nätt och jämnt innehar tredjeplatsen. De har i alla fall studsat tillbaka lite och är obesegrade i deras fem senaste matcher, men kommer inte att lyckas försvara deras titel från i fjol.

Därmed så lär de ha fullt fokus på torsdagens match mot Fiorentina, där de hoppas kunna få med sig ett positivt resultat i öppningsmötet i Polen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har en imponerande svit

Gästerna öppnade säsongen väldigt svagt och var ett tag nere och nosade på bottenstriden i Serie A. Men under våren så har de varit som pånyttfödda och har skjutit upp i tabellen. De lär nog få det svårt att knipa en Europaplats i Serie A i år efter den svaga inledningen, men de tillhör trots allt en av favoriterna till att vinna Conference League och är dessutom på god väg att ta en plats i finalen av Coppa Italia.

De är obesegrade i sju raka ligamatcher, varav de har vunnit fem av dessa. Det har blivit segrar mot både Inter och Milan i den sviten och lägger man dessutom till Europa- och cupmatcher så kan man lägga till ytterligare fem segrar i samma imponerande svit.

Vincenzo Italiano har verkligen lyckats få pusselbitarna på plats och har dessutom en ganska bra bredd på många positioner. Hittills så har det inte varit några problem att slåss på tre fronter och vi spelar därmed på att det formstarka Fiorentina inleder starkt med en vinst för 1.73 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina vinner
Odds: 1.73
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 13 april
TV: 
Stream:  viaplay logo