Speltips Leicester – Roma 28/4: Conference League

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2022

De två favoriterna i Conference League ställs mot varandra i semifinalen då Leicester välkomnar Roma till King Power Stadium under torsdag.

Leicester - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sedan slutspelet började så har det varit dessa två lag som pekats ut som de huvudsakliga utmanarna till titeln. Båda lagen har också lyckats ta sig till det här stadiet, men det har långt ifrån varit lika stabilt som många kanske hade befarat.

Leicester tog sig förbi Rennes med blotta förskräckelsen i åttondelsfinalen och ska man vara ärlig så var det nog fransmännen som var bättre i båda matcherna. Men Leicester tog tillvara på sina chanser och kunde slå ut en av de tuffare lagen tidigt.

Därefter väntade PSV i kvartsfinalen, där de efter en mållös öppningsmatch faktiskt var nederlagstippade hos spelbolagen. Holländarna tog också ledningen, men genom två sena mål så lyckades The Foxes vända på matchen och ta sig vidare även där.

Det har som sagt inte varit stora marginaler för Leicesters del och de har varken imponerat i ligan eller i Europa i år egentligen. Men en titel kan mycket väl rädda en annars högst medioker säsong och med Jamie Vardy tillbaka och spelklar så kan det vara ett välbehövligt lyft.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har sett någorlunda stabila ut under våren

Roma har haft en bättre säsong sett till ligaplacering, men med tanke på de investeringar som klubben gjorde i somras så har de inte direkt nått upp till förväntningarna. De är avhängda från Champions League-striden i Serie A och precis som för Leicester så har Conference League blivit ett sätt att kunna rädda säsongen på.

Likt för Leicester så har vägen hit knappast varit spikrak för I Giallorossi. De tog sig förbi Vitesse i åttondelen genom ett sent avgörande i returen och såg nästan ut att vara illa ute mot norska Bodö/Glimt i kvartsfinalen. De förlorade öppningsmötet i Norge, vilket var det tredje (!) tillfället som Roma hade misslyckats med att slå norrmännen under säsongen. De ställde dock tillslut allt till rätta genom att köra över dem med 4-0 på Stadio Olimpico i returen för att säkra sin plats här.

Roma har sett någorlunda stabila ut under våren och har genomgående haft rätt bra resultat i ligaspelet. Men de har förlitat sig väldigt mycket på sena poänggivande mål på tilläggstid. Deras två senaste matcher i Serie A har varit mot tufft motstånd i form av Napoli och Inter, där de blev överkörda av de sistnämnda i lördags.

Leicester går in som rätt klara favoriter inför öppningsmötet på King Power Stadium, men det känns inte helt befogat. Leicester kan mycket väl vinna, men spelvärdet ligger på bortalaget här i min mening. Vi spelar därmed på att Roma vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.28 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma – Draw no bet
Odds: 2.28
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: