Speltips Luzern – Djurgården 2/8: Tuff retur

Axel Sjödin Publicerat: 3 augusti 2023

Djurgården är sist ut av tre svenska lag att behöva vända på ett dubbelmöte, den här gången i Schweiz mot Luzern.

Luzern - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Djurgården förlorade öppningsmötet hemma på Tele2 med uddamålet, men förtjänade nog att få med sig mer än vad de gjorde sett till spelet. Luzern är ingen oöverkomlig motståndare, men det kommer inte att bli lätt att vända det här dubbelmötet på bortaplan.

Det har varit ett tufft avslut på juli för Djurgårdens del, som åkte på både sin första och andra förlust på hemmaplan för säsongen i två raka matcher. Med tanke på hur mycket starkare de har varit på hemmaplan så hade de nog verkligen behövt få med sig ett positivt resultat förra torsdagen egentligen, nu kommer det att krävas betydligt mer för att ta sig vidare till nästa kvalomgång.

De första tio minuterna såg lovande ut och de kunde också skapa ett par riktigt vassa chanser i andra, men istället var det Luzern som fick in ledningsmålet sent i andra, trots Djurgårdsdominans i spelet. Vill man ta sig vidare i Europa så gäller det att sätta sina lägen, vilket bland annat Musa Gurbanli inte har gjort sedan han anslöt till klubben för ett par veckor sedan.

Men Djurgården har en hög högstanivå, och kan de spela upp sig något så är det absolut inte kört. Insatsen mot Mjällby i helgen var dock inte särskilt lovande, trots seger, men då vilades också ett antal spelare inför torsdagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luzern är inte ett schweiziskt topplag

Den Schweiziska säsongen har precis inletts och Luzern har tagit fyra poäng på de två inledande omgångarna. De slog nykomlingen Stade Lausanne-Ouchy i helgen, men segern satt långt inne. Luzern har inte imponerat i någon av matcherna hittills och är knappast i toppform ännu, vilket åtminstone är lite lovande för Djurgårdens del.

Luzern är trots allt inte på samma nivå som andra toppklubbar från Schweiz, och lyckades med nöd och näppe ta sig ut i Europa under fjolårssäsongen där de slutade 24 poäng bakom mästarlaget Young Boys.

Djurgården visade senast att de absolut är kapabla till att besegra dem, men deras bedrövliga facit på bortaplan i år gör mig ändå lite tveksam till att spela på den raka tvåan, även om odds kring 3.00 gånger pengarna är lockande efter att ha sett öppningsmötet. Istället spelar vi på dubbelchansen X2 kombinerat med under 3,5 mål för 2.30 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 3 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+