Speltips Midtjylland – Omonia Nicosia 17/8: Ska vända

Axel Sjödin Publicerat: 17 augusti 2023

Danska Midtjylland behöver vända ett underläge mot cypriotiska Omonia Nicosia i Conference League-kvalet på torsdag.

Midtjylland - Omonia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots speldominans och ett flertal vassa målchanser lyckades Midtjylland inte få hål på Omonia Nicosia i öppningsmötet på Cypern. Hemmalagets Roman Bezus gjorde matchens enda mål i den första halvleken och Omonia kunde därmed komma undan med en bragdartad seger inför hemmasupportrarna.

Det återstår dock fortfarande en oerhört tuff bortamatch i Herning innan skrällen är ett faktum, och de är tungt nederlagstippade inför returen. Midtjylland är en av de stora titelkandidaterna i danska Superligaen och har investerat inför säsongen. Det unga stjärnskottet Gustav Isaksen såldes förvisso nyligen till Lazio för dyra pengar, men det har trots allt värvats för nära 117 miljoner svenska kronor, vilket visar att de verkligen har satsat inför årets säsong.

Att då åka missa spel i Europa efter att förlora ett dubbelmöte mot Omonia Nicosia hade varit ett praktfiasko för den danska storklubben. De har dock sett lite skakiga ut under säsongsöppningen, med flera överraskande förluster. I den tidigare rundan mötte de luxemburgska Progrès Niederkorn och vann bekvämt med 2-0 hemma, men tappade till 2-2 i returen där det krävdes förlängning för att säkra avancemang. Det följdes också upp av en 1-4-förlust mot bottenlaget Lyngby i ligan.

Midtjylland har trots allt tagit tre av fyra segrar i ligaspelet, och kommer de bara upp i nivå så ska Omonia inte vara ett problem, men det är inte helt lätt att veta vilket Midtjylland som kommer att dyka upp i nästa match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Omonia är inget topplag

Omonia vann ligan två gånger i rad precis säsongerna 2019-20 och 2020-21, men har i övrigt ofta fått nöja sig med mittenplaceringar i den cypriotiska ligan. Under fjolåret var de långt ifrån att ens ta sig in i topp fem och de är endast här i egenskap av cupmästare.

Det ska därmed vara en betydande kvalitetsskillnad mellan Omonia och Midtjylland, vilket också delvis visades i det första mötet då danskarna dominerade spelet på bortaplan. Resultatet kan inte sägas spegla matchbilden och det känns föga troligt att de skulle kunna upprepa samma prestation igen i returen.

Midtjylland är sina egna värsta fiender i nuläget då deras lägstanivå i år har varit låg. Men i en match som denna, med underläge att vända, tror jag att de kommer att vara påkopplade och inte lämna något till slumpen. Vi spelar på att Midtjylland vinner och att det blir under 3,5 mål, då de ännu inte har gjort över två mål i någon match och dessutom nyligen har blivit av med Isaksen, som har varit en offensiv nyckelspelare tidigare. Spelet hittas för 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Midtjylland & under 3,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:45, torsdag 17 augusti
TV: 
Stream: