Speltips Nordsjälland – FCSB 17/8: Formstarka lag

Axel Sjödin Publicerat: 17 augusti 2023

Nordsjaelland ställs mot den rumänska jätten FCSB i returen i Conference Leagues tredje kvalomgång på torsdag.

Nordsjälland - FCSB

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Öppningsmötet nere i Rumänien slutade mållöst, trots att hemmalaget fick chansen att spela med en man mer under den sista halvtimmen. Adamo Nagalo drog på sig ett andra gula i den 59:e minuten, och är således avstängd här, men danskarna är trots allt klara favoriter till avancemang oavsett.

Både Nordsjälland och FCSB har inlett säsongen på strålande vis och toppar sina inhemska ligor med full pott efter fyra omgångar. Nordsjälland har dessutom lyckats med bedriften att vinna samtliga matcher med minst två måls marginal, och i söndags körde de över Randers med klara 5-0.

De var nära att ta hem den danska titeln i fjol, och ses återigen som en stark titelkandidat tillsammans med de regerande mästarna FC Köpenhamn och Midtjylland. De har förstärkt inför säsongen och ser oerhört vassa ut offensivt såhär långt, trots det mållösa resultatet nere i Rumänien.

Med facit i hand får det trots allt ses som starkt att de lyckades hålla undan med en man mindre, men de var det bättre laget inledningsvis och skapade också flest chanser sett över hela matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FCSB har fått en bra start på säsongen

Denna rumänska gigant har tappat lite av sin glans under senare år, och har nu inte vunnit en rumänsk ligatitel sedan 2015. Det har varit sex andraplatser på de sju senaste säsongerna, bakom fem olika mästare. Men FCSB har inte lyckats ta det sista steget för att återta ligatiteln, men har åtminstone lyckats kvala in till Conference League under båda säsongerna som turneringen har varit igång.

Detta året lär det bli betydligt tuffare att nå Conference League då de är rejält nederlagstippade inför returen mot Nordsjälland. Formen har i alla fall varit väldigt fin med fyra raka segrar i ligaspelet, där de bland annat slog Cluj nu i söndags med 1-0 efter att ha dominerat spelet på hemmaplan.

Nordsjälland såg dock ut att vara det bättre laget redan i det första mötet, och det lär inte bli enklare i Danmark. De har varit väldigt målrika matcher för danskarna hittills på säsongen, så det mållösa resultatet senast sticker verkligen ut från mängden. Vi väljer i alla fall att spela på över 2,5 mål här för 1.87 gånger pengarna hos Betinia, då jag tror att det kommer att börja lossna för hemmalaget, samtidigt som de släppt in mål i tre av fyra ligamatcher hittills.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 augusti
TV: 
Stream: