Speltips Osasuna – Club Brügge 24/8: Tufft motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 24 augusti 2023

Osasuna och Club Brügge har båda ett tufft dubbelmöte framför sig, med en plats i Conference League på spel.

Osasuna - Club Brügge

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är knappast en drömlottning för något av lagen, och det här dubbelmötet lär förmodligen bli tuffare än vad det kommer att bli att avancera ur gruppen för det lag som går vidare. Osasuna är favoriter hemma på El Sadar, men i stort är det väldigt jämnt hos spelbolagen kring vilket lag som kommer lyckas avancera.

Efter en väldigt spännande vår där Osasuna pendlade mellan sjunde- och åttondeplatsen lyckades de till slut knipa en plats till Conference League. UEFA var nära på att sätta stopp för deras europeiska äventyr för en tio år gammal matchfixningsskandal, men det blev uppenbarligen inget av det.

Efter många om och men ska de i alla fall äntligen ställas mot Club Brügge nu på torsdag, i vad som lär vara en svår match. Osasuna har förstärkt något, utan att ha investerat mycket pengar, genom att knyta till sig Raúl García från Betis och Alejandro Catena gratis från Rayo Vallecano. Särskilt det sistnämnda nyförvärvet kan nog göra riktig skillnad då han var väldigt bra under fjolåret.

Hittills har Osasuna vunnit övertygande med 2-0 borta mot Celta Vigo, och därefter förlorat med samma siffror hemma mot Athletic Club, i en match där de släppte in två mål tidigt och inte kunde komma tillbaka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Club Brügge har inlett säsongen bra

Det var bara knappt ett år sedan som Club Brügge chockerade Europa genom att toppa sin grupp i Champions League med tre raka segrar mot Leverkusen, Porto och Atlético Madrid. Men under våren gick det sämre efter ett par spelarförsäljningar, och de blev inte långvariga i turneringen efter att ha åkt ut med huvudet före i åttondelen mot Benfica.

Det vittnar i alla fall om en hög högstanivå i klubben, och att de inte ska underskattas i sammanhang som dessa, även om truppen inte är lika stark som den var för ett år sedan. Våren var allmänt tung för Club Brügge som efter tre raka ligatitlar hamnade först på fjärde plats i ligan förra säsongen. I år verkar de i alla fall vara tillbaka med tio poäng på de fyra inledande matcherna, där de tre senaste har varit segrar – senast med 7-1 mot RWDM.

De har inte heller haft några problem hittills i kvalet mot AGF Århus eller isländska Knattspyrnufélag Akureyrar, men Osasuna är av en helt annan kaliber. Det har framförallt varit Osasunas defensiv som har grundat för deras framgångar, och jag tror på ett lite avvaktande möte där underspelet kan passa väl. För 1.85 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 24 augusti
TV: 
Stream: