Speltips Pyunik – Kalmar 2/8: Uddlösa gäster

Axel Sjödin Publicerat: 3 augusti 2023

Kalmar ska försöka hämta upp ett underläge mot Pyunik i returen som spelas i Armenien på torsdag.

Pyunik - Kalmar

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots att Kalmar tog ledningen och gick till halvtidsvila med 1-0 så gick matchen till slut inte deras väg. Pyunik fick väldigt bra utdelning på det lilla de skapade, och det var två snöpliga defensiva misstag från Kalmar som låg bakom den armeniska vändningen. Det blir därmed en tuff uppförsbacke i returen där Kalmar är pressade att gå framåt.

Sedan återstarten har Kalmar knappast varit i särskilt imponerande form, och det här Conference League-kvalet kommer rätt olägligt för de formsvaga smålänningarna. På de fem ligamatcher de spelat sedan återstarten har de skrapat ihop fyra poäng – tre mot Varberg och ett mot Mjällby – och senast i helgen åkte de på ännu en tung förlust borta mot Blåvitt på Gamla Ullevi.

Det har sett lite krampaktigt ut offensivt efter att Mileta Rajovic tappat den fina form han hade under våren. Han har fortfarande inte lyckats göra ett mål i någon av de sex matcher som de har spelat under höstsäsongen, och när han inte sätter sina lägen blir det svårt för Kalmar att vinna matcher. Han hade en väldigt bra chans mot Pyunik som man bara känner på sig att han hade satt under våren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pyunik håller inte särskilt hög kvalitet

Kalmar har i alla fall haft tur med lottningen, för hade de mött lag som Twente eller Luzern hade det nog sett värre ut än vad det gör i nuläget. Pyunik imponerade knappast i öppningsmötet, men var som sagt effektiva när de väl fick chanser.

Men med hemmapubliken i ryggen går de in som favoriter i returen och när armenierna går in med en ledning lär det inte bli lätt att vända – särskilt inte när man har problem med målskyttet. Sedan förra mötet har den armeniska säsongen hunnit dra igång, och Pyunik inledde som förväntat med en 2-0-seger borta mot Alashkert.

Men tankarna hos både Kalmar och Pyunik lär ligga på torsdagen, då detta är Kalmars chans att åstadkomma något den här säsongen, för Europa lär de inte nå ut till i år. Det de kan ta med sig från första mötet är att de i alla fall såg bättre ut spelmässigt, och ifall de bara kan få till lite skärpa i avsluten så är det absolut ingen omöjlighet att de lyckas vända det här dubbelmötet.

Kalmars bortafacit hittills oroar dock något, och därmed vågar jag inte riktigt satsa på att Kalmar får med sig något från den här matchen. Istället kikar vi mot underspelet, då Pyunik inte lär ge bort något gratis och förmodligen lär försöka hålla hårt i sin ledning. För 1.71 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att matchen slutar med under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, torsdag 3 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+