Speltips Qarabag – HJK Helsingfors 10/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 10 augusti 2023

Azerbajdzjanska Qarabag ställs mot HJK Helsingfors i Europa League-kvalet under torsdagskvällen.

Qarabag - HJK Helsingfors

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hemmalaget Qarabag har prenumererat på inhemska titlar under det senaste decenniet och dyker därmed inte sällan upp i internationella sammanhang. Både Qarabag och HJK lyckades ta sig till Europa Leagues gruppspel förra året, men nu kommer en att tvingas ned till Conference League-kvalet efter på förhand spännande dubbelmöte.

Qarabag gäller i alla fall som klara favoriter, inte minst i öppningsmötet hemma på Tofiq Bähramov-stadion. I Champions League-kvalet föll de mot de regerande polska mästarna Raków Czestochowa i ett väldigt spännande dubbelmöte, polackerna vann det första mötet med 3-2 efter att samtliga fem mål kommit i en svängig andra halvlek, och i returen mäktade Qarabag bara med ett 1-1-resultat trots klar speldominans.

Som flera säkert är medvetna om så har de dock tappat sin stora målskytt Musa Gurbanli, som har sålts till Djurgården under sommaren. Han har inte riktigt ersatts med en klar central anfallare, vilket möjligen gör dem lite mindre vassa än tidigare. De gjorde bra ifrån sig i Europa League under fjolåret då de missade avancemang med en poäng och därefter åkte ut ur utslagsrundan mot Genk på straffar efter att ha droppat ned till Conference League-slutspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HJK gjorde det svårt för Molde

Finländarnas insats i Europa League var däremot inte särskilt minnesvärd då de slutade sist i sin grupp med Real Betis, Roma och Ludogorets. De lyckades bara ta en enda poäng i den gruppen och därefter fick de tacka för sig. Att de tog sig hela vägen till Europa League var emellertid starkt, och det lär vara målet även i år efter att de åkt ut mot Molde i Champions League-kvalet i den förra omgången.

Molde var starkt favorittippade inför det dubbelmötet, men HJK var länge det lag som var nära avancemang. De vann öppningsmötet hemma i Helsingfors med 1-0 och höll därefter ut nästan hela vägen i Norge. Kvitteringen kom sent och ledningsmålet som skickade ut HJK kom till slut i den 89:e minuten.

HJK visade sig vara en tuff nöt att knäcka, även om det i stort sett bara var spel mot ett mål i returen. HJK lär försöka få med sig ett bra resultat inför returen på hemmaplan och lär inte ta några risker i onödan. De har visat att de inte har några problem med att gå in i en match med målet att få med sig 0-0 och då Qarabag står utan Gurbanli nu så är de kanske lite mindre spetsiga framåt. Underspelet lockar därmed för de 1.87 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, torsdag 10 augusti
TV: 
Stream: