Speltips Rapid Wien – Fiorentina 24/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 24 augusti 2023

Rapid Wien och fjolårsfinalisterna Fiorentina gör upp om en plats i Conference League i den sista playoff-rundan.

Rapid Wien - Fiorentina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fiorentina var oerhört nära att ta hem hela turneringen i våras, och hade på så sätt lyckats ta sig in i Europa League. De var nära att missa Europaspel överhuvudtaget, men i och med Juventus avstängning från Europa så tillföll chansen Fiorentina att återigen få chansen i Conference League.

Först och främst måste italienarna dock ta sig förbi Rapid Wien, men de lär ha fått mersmak för internationella turneringar sedan fjolåret och kliver in som väldigt starka favoriter inför dubbelmötet.

Formen verkar det inte heller vara något fel på då Serie A inleddes den senaste helgen, och Fiorentina startade säsongen med en väldigt övertygande seger. Det tog inte många minuter innan Cristiano Biraghi kunde sätta dit ett vackert öppningsmål, och därefter var de aldrig nära att tappa greppet om matchen. Genoa besegrades med 4-1 och nu lär de ha fullt fokus på torsdagen.

Det har varit en del omsättning i truppen sedan fjolårssuccén, då bland annat Arthur Cabral och Igor har sålts, samtidigt som de lär försöka göra sig av med den kontroversielle Sofyan Amrabat. Men de har också investerat i spännande spelare som den unge Fabiano Parisi och anfallarna Lucas Beltrán från River Plate samt Spezias skyttekung M’Bala Nzola.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rapid Wien har blandat och gett tidigt på säsongen

För Österrikarnas del kan man inte annat än beklaga lottningen, men de ska försöka göra match av detta och har åtminstone två övertygande segrar i ryggen inför dubbelmötet. De har inlett säsongen lite halvdant genom att tappa poäng mot två bottenlag i de fyra inledande omgångarna, men körde över både Debreceni i Conference League-returen och nykomlingarna Blau-Weiss Linz i ligan med resultatet 5-0 i båda mötena.

De lär med andra ord ha reparerat ett stukat självförtroende inför torsdagens öppningsmatch, men det är svårt att se dem utmana Fiorentina på riktigt över två matcher. Särskilt inte då La Viola verkligen inte fick någon dålig start på säsongen.

Fiorentina lär dessutom ha gott om rutin från fjolårets bravader och jag tror att de kommer att försöka stänga matchen redan i öppningsmötet så att de åter kan fokusera på ligaspelet. Vi spelar därmed på att Fiorentina vinner med -1 asian hcp för 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina (-1)
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 24 augusti
TV: 
Stream: