Speltips Roma – Bodö/Glimt 14/4: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 14 april 2022

Roma tar emot de trilskande norrmännen från Bodö/Glimt på Stadio Olimpico på söndag med en plats i semifinalen på spel.

Roma - Bodö/Glimt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det sista kapitlet är ännu inte skrivet i den historia som har utvecklats mellan Roma och Bodö/Glimt under årets säsong av Conference League. De var från början båda i samma grupp där norrmännen körde över ett reservbetonat Roma uppe i Norge med förnedrande 6-1. De följde upp skrällen med att åka och kryssa på Stadio Olimpico mot ett betydligt starkare Roma i returen och förvånade fotbollsvärlden ännu en gång.

När de nu skulle mötas i slutspelet efter att Roma tagit tydliga steg i rätt riktning under José Mourinho så var det nog många, inklusive undertecknad, som trodde att det skulle vara slut på det roliga och att Roma skulle ta sig vidare rätt bekvämt.

Men Bodö/Glimt skrällde återigen och vann öppningsmötet mot de italienska giganterna på Aspmyra Stadion med 2-1. Det var Roma som tog ledningen genom Lorenzo Pellegrini i slutet av den första halvleken, men norrmännen kom tillbaka med två mål i andra, dels på grund av en målvaktstavla från Rui Patrício.

Norrmännen har verkligen bevisat sig under turneringens gång då de fortfarande är obesegrade och enkelt slog ut Celtic innan de tog sig förbi AZ Alkmaar i en jämn åttondel. De har allt att vinna på Stadio Olimpico nu på torsdag då de har chansen att stå för en riktigt stor skräll.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har uppenbart svårt att hantera norrmännen

Det är svårt att hitta ursäkter för Roma vid det här laget då de vid tre olika tillfällen nu har misslyckats med att slå Bodö/Glimt. De har blivit en nagel i ögat för den italienska storklubben som i övrigt verkar ha gått åt rätt håll under våren.

Förlusten i öppningsmötet var den första på nio matcher i alla tävlingssammanhang för Roma som faktiskt har klättrat lite i Serie A-tabellen där de nu ligger femma. Roma har dock spelat med väldigt små marginaler under hela våren och har ofta stått för sena mål som gett dem poäng. Den imponerande uppvisningen mot Lazio i derbyt är den enda matchen som Roma har vunnit med mer än ett mål sedan slutet av januari.

Uppenbarligen så har José Mourinho svårt för Kjetil Knutsens Bodö/Glimt och de är nu pressade att vinna för att inte råka ut för ett fiasko som verkligen inte hade sett bra ut för Mourinho och hans tid i Roma.

Tittar man på spelarmaterialet i de båda klubbarna så är det väldigt svårt att förstå att vi är i den situationen vi är i, men efter tre försök så måste det vara något mer än bara otur som gjort att Roma är i den här sitsen. Senast på Stadio Olimpico så lyckades Roma undvika förlust efter ett sent mål från Ibañez, men det kommer inte att räcka här. Vi spelar faktiskt på att Bodö/Glimt avancerar då Roma dessutom hade problem mot tabelljumbon Salernitana i helgen. Roma är bra mot anfallsglada och spelförande lag som Lazio och Atalanta, men har uppenbarligen problem när de själva är för stora favoriter.

Att Bodö/Glimt går vidare spelas därmed för 2.55 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bodö/Glimt avancerar
Odds: 2.55
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: