Speltips Shkendija – AIK 11/8: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2022

Ställningen är 1-1 inför returen mellan KF Shkendija och AIK i kvalet till Conference League. Matchen spelas torsdagen den 11 augusti 2022 med avspark kl 20:00.

Shkendija – AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KF Shkendija från Nordmakedonien slutade på tredje plats i den inhemska ligan förra säsongen. Den här säsongen har man ännu inte spelat någon ligamatch men man har slagit ut två lag på vägen fram till den här omgången i kvalet till Conference League.

Man inledde med att besegra armeniska Ararat med totalt 4-2. Därefter kunde man vinna båda mötena mot lettiska Valmiera där det totala slutresultatet blev 5-2.

Inför det första mötet borta mot AIK var man klara underdogs, men man fick en drömstart med mål redan i den första minuten efter slarv i AIK-försvaret. John Guidetti kvitterade en kvart senare och några fler mål blev det inte i den matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

KF Shkendija fick med sig ett bra resultat från Friends Arena i en match där AIK inte var nöjda med sin prestation. Precis som i omgången innan mot ukrainska Vorskla så var AIK inte på tårna i den första matchen. I den andra matchen kunde man dock höja sig rejält och det lär nog krävas att man kan göra det igen om det ska bli ett vidare avancemang.

Spelmässigt är dock AIK inne i en sämre period. Med Alexander Milosevic på skadelistan valde Bartosz Grzelak att formera en trebackslinje i det andra mötet mot Vorskla och det slog väl ut i den matchen. I de två senaste matcherna har det däremot inte gjort det.

I söndags svarade man för en blek insats då man föll rättvist med 1-0 borta mot Kalmar. AIK tvingades jaga mycket boll och kom aldrig riktigt in i matchen mot ett för dagen bättre motstånd.

Nu gör AIK sin första riktiga bortamatch i Europa eftersom ”bortamatchen” mot Vorskla spelades på Tele2 Arena. På pappret har man ett lag med starka ledartyper med stor erfarenhet av den här typen av prövningar. Det borde tala till AIK:s fördel och de gäller också som knappa favoriter att vinna den här matchen.

AIK sitter inte riktigt ihop som de ska för tillfället och det krävs en uppryckning om de ska kunna lösa det här. Jag tror på ett offensivare Shkendija på hemmaplan och det bör kunna borga för en mer öppen matchbild. Samtidigt ser AIK sig själva som det bättre laget och lär försöka äga den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.78 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00, torsdag 11 augusti 2022
TV: 
Stream:  Aftonbladet

Jämför odds: