Speltips Skellefteå – Rögle 16/3: Öppningsmöte i kvarten

Axel Sjödin Publicerat: 16 mars 2023

BET365

Kvartsfinalerna drar igång och vi tar en närmare till på det första mötet mellan Skellefteå mot Rögle.

Skellefteå - Rögle

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Rögle tog sig igenom en tuff matchserie mot Leksand, där de lyckades vända matchserien efter två raka bortasegrar i Dalarna. Skellefteå inleder i sin tur precis slutspelet efter lite mer än en veckas vila och kliver in i kvartsfinalen som klara favoriter mot Ängelholmsklubben.

Med tanke på Rögles bortafacit från grundserien så var de nästan uträknade inför resan till Dalarna, då Leksand var det klart bättre laget i det första mötet som de vann nere i Skåne. Leksand var även det bättre laget sett över hela serien ska sägas då de dominerade skottstatistiken i båda förlusterna, men en storspelande Christoffer Rifalk i Rögle-målet blev tungan på vågen i matchserien.

Nu väntar dock betydligt tuffare motstånd och Rifalk kommer att behöva stå för sin livs form ifall han ska lyckas rädda Rögle genom den här matchserien. Rögle har inte imponerat den här säsongen då de inte har levt upp till förväntningarna och de avslutade också grundserien svagt.

I bortaspelet så har bara Brynäs och Linköping varit sämre under säsongen, och även om de lyckades vinna två gånger om i Dalarna så tror jag inte att det är början på någon ny trend.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå är klara favoriter på hemmais

Storfavoriterna Skellefteå har stått för en väldigt fin säsong, där de var med och konkurrerade om förstaplatsen i grundserien in i slutet. Några förluster i de sista omgångarna gjorde dock att ett formstarkt Växjö kunde gå om och titulera sig som serievinnare inför slutspelet.

Men deras förstaplats när det kommer till att plocka poäng på hemmais stod sig trots allt hela vägen. De var SHL:s starkaste hemmalag i grundserien med imponerande 58 poäng hemma i Skellefteå Kraft Arena. Det ska dock påpekas att fyra av deras blott sju förluster totalt hemma har kommit i deras fem senaste hemmamatcher, vilket inte är bra timing med slutspelet runt hörnet.

Men efter en dryg veckas vila så kan de förmodligen ta nya tag och de har själva en målvakt som är redo att matcha Rifalk. Linus Söderström har varit otroligt bra under säsongen och skrev så sent som i tisdags på en kontraktsförlängning för klubben.

Skellefteå har vunnit tre av fyra möten mot Rögle under säsongen och kliver som sagt in som favoriter även här. Med två starka målvakter i varsin kasse så tycker jag att under 5,5 mål har ett bra värde för 1.85 gånger pengarna hos Bet365. Det har suttit i åtta raka matcher för Skellefteå och de brukar inte släppa in mycket mål på hemmaplan.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 16 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo