Speltips Trabzonspor – Roma 19/8: Europachansen

Simon Pålsson Publicerat: 17 augusti 2021

Trabzonspor och AS Roma drömmer båda om att spela gruppspel i Europa till hösten, men kanske fokuserar turkarna mer på mötet ändå?

Trabzonspor - AS Roma

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Det är inte helt enkelt att veta vilken ställning den nya turneringen Europa Conference League kommer att ha i lite större klubbars ögon framöver. Det här är som bekant första säsongen som man provar på det nya konceptet och tävlingen har inte satt sig än.

Rent ekonomiskt är det en förlustaffär för alla klubbar om man inte kvalficierar sig till Europaspel, även om pengarna i den här tredje och minsta turneringen är klart sämre än vad det är i Europa League och då framförallt i flaggskeppet Champions League.

Men det finns massa omkringintäkter som man inte vill missa och rent sportsligt känns det inte bra för klubbar som AS Roma när man inte spelar i Europa. Det borde vara den stora drivkraften för nye tränaren José Mourinho inför det här mötet med Trabzonspor.

För även om jag personligen tror att han gärna vill bygga laget långsamt och få till en stark prestation i ligan, så vill supportrarna och klubbledningen att man syns ute i Europa. Det finns inte plats eller utrymme för att man ska förlora här. Det blir inte den inledning på äventyret i AS Roma som José Mourinho behöver.

Därför räknar jag med starkast möjliga lag borta mot Trabzonspor, även om nye anfallaren Tammy Abraham inte hinner vara med. Han blev klar så sent som igår, tisdag, och är inte redo för spel med sitt nya lag än.
VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Trabzonspor är svårslagna

En sak vi vet med Trabzonspor är att det är en elefantkyrkogård, där föredettingar till storspelare vänder för att avrunda karriären. Eller i vissa fall få någon slags märklig nytändning efter konstiga äventyr.

Trabzonspor plockade bland annat in Andreas Cornelis och Gervinho från Parma den här sommaren, och man strippade IFK Göteborg på stjärnan Marek Hamsik redan under EM 2021. Det är minsann ett par meriterade förvärv.

Alla dessa tre spelare gjorde poäng i mötet med Malatyaspor i helgens ligapremiär, och innan dess har Trabzonspor också slagit ut Molde i kvalet till Conference League. Men det satt långt inne och avkrävde straffar innan matchen var över.

Min känsla är att Trabzonspor är ett piggt lag just nu och jag ser framför mig en ganska öppen match mot AS Roma, även om José Mourinho såklart manar till defensiv organisation. Men så långt har han nog inte kommit i det organisationsbyggandet än.

Trabzonspor +0,5 spelas till 1.95 gånger insatsen hos bet365. På hemmaplan tror jag inte att Trabzonspor förlorar, men bortamötet kan absolut bli tuffare.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Trabzonspor +0,5
Odds: 1.95
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:30, torsdag 19 augusti 2021

Jämför odds: